Site icon Erasmusgram

Sınır Kapısında Vize Veren Ülkelerin Listesi – Sınır Kapısında Vize Hakkında HER ŞEY

Sınır Kapısında Vize Hakkında!

Sınır kapısında vizesinin ne olduğunu açıklamak gerekirse , ülkelerin sınır kapısında verdiği vize çeşididir.

Bazı ülkeler ikili anlaşmalar yapar ve yurt dışına seyahat edenler  gittiği ülkede kalacağı günler için sınır kapısında vize alırlar. Sadece ücreti ödeyerek alamayabilirsiniz. Bu yüzden gerekli evrakları gitmeden önce öğrenip eksiksiz bir şekilde sınır kapısında yanınızda bulundurmanız gerekiyor.

Sınır Kapısında Vize Nasıl Almak Zor mu?

Tabii ki zor değil, sadece istenilen ücret ve belgeleri eksiksiz bir şekilde yanınızda bulundurmanız gerekmektedir.  Sınır kapısında vize aldığınız zaman sınır kapısında vize aldığınız ülkede kalış süreniz ülkeden ülkeye değişkenlik gösterebilir. Bazı ülkeler 30 güne dek kalma hakkı tanırken kimi ülke daha fazla kalış izni verebiliyor.

Sınır Kapısında Vize Veren Ülkeler Hangileridir?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için sınır kapısında vize veren ülkeler aşağıdaki gibidir.

Sınır Kapısında vize almanız gereken Afrika ülkeleri:  Güney Afrika (30 gün), Burundi, Cibuti, Komor Federe İslam Cumhuriyeti, Madagaskar (90 gün), Mozambik, Senegal, Sudan, Tanzanya (90 gün), Togo ( ülkeye girişte sarı humma aşı belgesi göstermeniz gerekiyor vize almak için) , Uganda ve Yeşil Burun Adaları (kapıda vize için 25 euro ücreti vardır)

Sınır Kapısında vize almanız gereken Asya ülkeleri: Bahreyn, Doğu Timor, Kamboçya, Kuveyt (30 gün), Maldivler (30 gün), , Nepal (15 gün, 30 gün, 90 gün),  Sri Lanka (30 gün), Tacikistan (60 gün), Tayvan, Umman (30 gün), Ermenistan (120 gün)

Sınır Kapısında vize almanız gereken Amerika ülkeleri: Bahamalar (240 gün) , Dominik Cumhuriyeti ( 30 gün) , Haiti (90 gün)

Not: Ermenistan yalnızca havayoluyla gelen turistlerin ülkeye girişine izin veriyor. Bu hususa dikkat etmek gerekiyor.

Sınır Kapısında Vize İşlemleri Uzun Sürüyor mu?

Vize işlemleriniz gişedeki yoğunluk ve vizeyi verecek memurun çalışmasına bağlıdır. Çok kısa sürede vizeyi alabilirsiniz. Yarım saat bile sürmez!

Sınır Kapısında Vize Almanız için Gerekli olan Evraklar Hangileridir?

Vize almanız için gereken evraklar, ülkelere göre farklılık gösterebilir. Gitmeden önce bu belgeleri araştırmanız gerekiyor.

Genel olarak belgeler aşağıdaki gibidir.

Pasaport (minimum 1 senelik )

Pasaportunuzun fotokopisi

vize başvuru formu

Vize ücreti için gerekli döviz

Otel rezervasyonunuzun olması gerekiyor

Gidiş-dönüş uçak biletiniz

Minimum 3 adet biyometrik vesikalık fotoğraf

Seyahat sağlık sigorta poliçesi

En az 3 aylık banka hesap döküm belgeleri

Sınır Kapısında  Vize Almak için Ödemeniz Gereken Ücret ne Kadar?

Sınır kapısında vize almak için ödeyeceğiniz vize ücreti,  ülkelere göre farklılık gösterebiliyor ve her sene değişebiliyor. Yeşil Burun Adaları 25 Euro kapıda vize ücreti talep ediyor.  Nepal 15,30 ve 90 gün şeklinde üç farklı kalış süresine göre vize veriyor ve ücreti değişiyor. Bu yüzden gitmeden önce vize ücretinin miktarını o ülkenin konsolosluğunun sayfasından erişebilirsiniz.

 

Exit mobile version