Site icon Erasmusgram

Şili , Santiago Gönüllülük Projesi

FAALİYET AÇIKLAMASI

Gençlik sanat işbirliği, Şili’deki yerel topluluklara yönelik sosyo-eğitimsel ve sanatsal faaliyetlerin geliştirilmesinde İspanya (2), İtalya (2) ve Türkiye’den (2) toplam 6 genci içeren bir İnsani Yardım ESC projesidir.

 

Gönüllüler, TECHO Internacional’ın (ev sahibi kuruluş) Şili çevresinde çalıştığı farklı kenar mahallelerde ve marjinal alanlarda yürüttüğü topluluk geliştirme faaliyetlerine 6 ay boyunca katılacak ve destek verecek.

 

Temel faaliyetler, Santiago de Chile çevresindeki gecekondu mahallelerinde yaşayan topluluk içinde güçlendirmeyi geliştirmek için topluluk sanatı yoluyla geliştirilecektir.

 

Hedeflere, TECHO Internacional’ın gençlerin ruh sağlığını ele aldığı kendi sosyo-eğitimsel ve sanatsal projelerinde desteklenerek ulaşılacaktır. Gönüllüler, tüm proje boyunca yürütecekleri sanatsal bir proje tasarlayacak ve geliştireceklerdir.

KONAKLAMA, YEMEK VE ULAŞIM DÜZENLEMELERİ

Proje, gönüllüler için barınma, yemek ve ulaşımı içeriyor.

 

Gönüllüler, kuruluşla çalışan genç gönüllüler için hazırlanan TECHO kurulumlarında konaklayacak. Bu konaklama, ulaşım ve yemek ESC Aid fonları ve gönderen kuruluşun katkısı ile karşılanmaktadır.

 

Gönüllüler, tüm gönüllülük dönemlerinde aynı yerde kalacak; gönüllü oldukları ilk günden itibaren kalacak yer hazırlayacaklar. Vize, gönüllülük süresi için de dahildir.

FAALİYET SIRASINDA EĞİTİM

Projenin analiz aşamasında gönüllüler ve TECHO çalışanları tarafından katılımlı gözlem. Programı ve etkinlikleri birlikte planlamak için projenin ve topluluğun tüm temsilcileriyle tanıtım grubunun oluşturulması. TECHO’nun sosyo-eğitimsel programında (eğitimsel, kapasitif ve sürdürülebilirlik) farklı sanatsal etkinlikler geliştirin.

Toplulukla düzenli faaliyetler ve eğitmenler tarafından destek ve takip. Teşvik grubu aracılığıyla geliştirilen faaliyetlerin ortak değerlendirmesi.

KATILIMCI PROFİLİ

Gönüllüler, kimliklerini güçlendirmek için dışlanmış topluluklarla çalışarak sanatsal ve iletişimsel becerileri geliştirmeye ilgi duymalıdır.

 

Sosyo-eğitim alanında bilgi sahibi olmak ve yaygın eğitim becerilerine sahip olmak değerlidir.

 

Sosyal temalar üzerine bir meslek sahibi olmak da önemlidir.

 

Dışlanan topluluklar, gençler ve nüfus ile sosyal projelere katılım değerlidir. Gençlerin dışlanma, insan hakları savunmasızlığı ve sosyal gerçekler hakkında bilgi edinme motivasyonu ve güçlendirme üzerinde çalışmak için topluluk sanatı metodolojileri ile ilgili ilgi alanlarına sahip olmaları önemlidir.

 

Proje tarih aralığı: 01/09/2023 to 31/03/2024

 

Başvuru için tıklayınız

 

Daha fazla fırsata erişmek için Telegram kanalımıza katılabilirsiniz. Katılmak için tıklayınız

Exit mobile version