Site icon Erasmusgram

Seyahat ederken Para Kazanmanın 10 Yolu

SEYAHAT EDERKEN PARA KAZANMANIN YOLLARI

 

Seyahatlerimizi yaparken bir yandan diğer seyahatlerimiz için birikim yapmak harika olmaz mıydı?

Hem eğlendiğimiz, hem kendimizi geliştirdiğimiz yolculuklarımızda bir de para kazanmak için bazı yolları sizin için listeledim.

Youtube

Günümüzde artık en çok kullanılan platform olması nedeniyle şu an için geleceği en parlak işlerden birinin youtube için içerik üretmek olduğunu söyleyebiliriz.

Sanal dünya ve sosyal medyanın oldukça içinde olduğumuz bu dönem ve bu yaşlarımızda gezerken çektiğimiz videolarla insanların hem eğleneceği hem öğreneceği içerikler üretebiliriz.

Böylece seyahat etmek için izleyenlerimizi de cesaretlendirmiş oluruz.

Fotoğrafçılık

Yine ilk seçenekle benzer fakat daha çok uğraş gerektiren bir yol olsa da özelikle fotoğraf çekme tutkunları için harika bir yol olduğunu söyleyebiliriz.

Burada işin içine biraz daha sanat algısı girdiği için fotoğrafı çekme açısı, ışık, konum vb detaylara dikkat edilerek çekilen iç-dış mekan fotoğraflarınız için bir sayfa oluşturabilir ve zamanla kitlenizi büyüterek buradan gelir elde edebilirsiniz.

Hostel Çalışanı

Yurt dışı seyahatlerinizde oldukça işinize yarayacak bir seçenektir. Oda ve bazen yemek karşılığında çalışabilir ve yaptığınız işe göre saatlik bir ücret alırsınız.

Böylece vaktinize de bağlı olarak kazandığınız parayla belki günü, belki haftayı, hatta belki ayı bile geçirebilirsiniz.

Sokak Sanatçılığı

Burada tamamen kendi yeteneğinize bağlısınız. Dans edebilir, fal bakabilir, illüzyon yapabilir ya da benzeri aktivitelerle insanların dikkatini çekerek para toplayabilirsiniz.

Özellikle bir müzik aleti çalmak ve/veya şarkı söylemek burada oldukça işinize yarayacaktır. Şarkılar, müzik aletleri insanları günün telaşındayken bile dönüp dinleten ve dinlendiren şeylerdir.

Metro giriş çıkışlarında veya kalabalık sokakların başında yapacağınız müzikler hem eğlenmenize hem de gelir elde etmenize yardımcı olabilir.

Barmen/Garsonluk

En çok rağbet gören işlerden biri de servis elemanlığıdır. Yine özellikle yurt dışı seyahatlerinizde bu yolu tercih edebilir; saatlik olarak kazanacağınız ücretlerinizi geziniz sırasında kullanabilir veya birikim yapabilirsiniz.

Çocuk Bakıcılığı

Bu kısımda biraz sabır ve yetenek gerekli diyebiliriz. Eğer çocuklarla anlaşabildiğinizi, onlara ve yaşlarına göre iletişim kurabildiğinizi düşünüyorsanız bu seçenek tam size göre. Hem para kazanıp hem konaklayabilir, hem de dilinizin gelişimine katkı sağlayabilirsiniz.

Sokak Satıcılığı

Bileklikler, kolyeler, çerçeveler… Daha aklınıza gelebilecek birçok el işini bir tezgâhta satmanız da sizin için bir gelir kaynağı olabilir. Hem de yine müşterilerinizle iletişim kurarken konuşma kabiliyetinizi de geliştirebilirsiniz.

Festival Çalışanı

Bu tarz eğlence alanlarında birçok iş bulunur. Stant kurma, eşya taşıma, servis vb birçok seçenek vardır ve bunları rahatlıkla yapabilirsiniz.

Hem festivali tatmış hem de paranızı kazanmış olursunuz. Eğer orada kendinizi sevdirirseniz büyük organizasyon şirketlerinin dikkatini çekme ihtimaliniz bile olabilir.

Serbest Çevirmenlik

Boş anlarınızda internet üzerinden çalışarak yapacağınız çevirmenlik ilerleyen zamanlarda kendinizi geliştirmenizle birlikte size oldukça yardımcı olacak bir ek gelir kaynağınız olabilir. Özellikle diliniz iyiyse bu yolu mutlaka denemelisiniz.

Seyahat Üzerine Blog Yazarlığı

Bu aralarında hem en uğraşacağınız hem de en çok zamanınızı alacak olan yoldur.

Fakat gezmeyi ve anlatmayı çok seven herkes için yerinde bir seçenek olacaktır. Hem gezip gördüğünüz yerleri anlatıp insanlarla paylaşmak hem de bundan para kazanmak size çok güzel bir deneyim kazandırabilir.

İlk başta yazılarınızı dergi, website vb yerlere satarak belli bir gelir elde edebilirsiniz. İlerleyen zamanlarda da kendinizi geliştirerek bir blog açabilir, reklamlar sayesinde kitlenizi de artırarak devam ettirebilirsiniz.

Bu şekilde para kazanarak seyahatinizi maddi anlamda daha rahat geçirmeniz mümkündür.

 

ÖNEMLİ: Whatsapp ve Telegram kanallarımıza katılarak fırsatlardan anından haberdar olmak için ister misiniz?

Erasmusgram WhatsApp Kanalımıza Katılmak için Tıklayınız

 

Erasmusgram Telegram Kanalımıza Katılmak için Tıklayınız
Exit mobile version