Site icon Erasmusgram

Sesi yazıya çevirmek için ücretsiz uygulamalar

Google Keyboard

İPhone, iPadve Android cihazlarınızda kullanabileceğiniz Gboard, metni sesli bir şekilde okuyabiliyor, el yazısı ile ya da  parmağı bir harften diğer harfe kaydırıp ekleme yapmanıza olanak sağlıyor. Gboard  ile ayrıeten emoji, GIF ve Google aramaların sonucunda bulduklarınızı ekleme fırsatı da tanıyor. Gboard, siz yazıyı yazarken metin farklı bir dile çevrilebiliyor

Google tarafından programlanan  Keyboard, asıl görevi mobil cihazlar için sunulan  klavye uygulaması olmasıdır.
Google Translate ile birlikte çalışıyor ve yaklaşık olarak 60 farklı dilde ses kaydınızı yazıya aktarabiliyor.

Google Keyboard uygulamasını aşağıdaki linkler üzerinden indirebilirsiniz

Google Play üzerinden indirmek için tıklayınız
App Store üzerinden indirmek için tıklayınız

Speechnotes

Yapmanız gereken ilk şey dilinizi seçmektir. Telefonunuzun Dil ve Giriş ayarlarında Google Sesle yazmayı etkinleştiriniz.  Son Android sürümlerinde, bunun yerine Dil ve Giriş ayarlarının içindeki Ses Girişi bölümünü arayınız.  Google Asistan’ı zaten kullanıyorsanız,  ancak bunun açık olması gerekmez. Ayarlardayken, Speechnotes’u çevrimdışı kullanmak istiyorsanız, çevrimdışı dil paketlerini seçebilirsiniz.

Uygulama olarak kullanabilmenizin haricinde ise web sitesi ile de bu hizmeti alabilirsiniz.
Google tarafından aldığı destek ile kullanımı ile kolaylıklarını görebileceğiniz Speechnotes, sadece  Android cihazlarda kullanımı mümkündür.  Uygulama ile  Google ses tanıma teknolojisi içeren ücretsiz sürümün yanı sıra premium versiyonu da vardır.

Google Play üzerinden indirmek için tıklayınız

Transcribe

Sesi en az 2-3 kat daha hızlı yazmanıza yardımcı olan en kapsamlı transkripsiyon araçlarından birisidir. Metne dönüştürülecek dosyayı yüklemeden önce, önce bir ön izlemeyi görmeyi seçmek veya transkripsiyona eklenecek zaman kodlarını yapılandırmak gibi çeşitli seçenekleri ayarlayabilme fırsatı da veriyor . Ses kayıtları ile birlikte videoları da metin şeklinde derliyor. Yapay zekadan yararlanmaktadır.  Bahsettiğimiz uygulamalar gibi bu uygulama da tek tuş ile ses kaydınızı yazıya çevirebilmektedir.  Transcribe malesef Google Play Store platformu üzerinde erişime açılmamıştır.

App Store üzerinden indirmek için tıklayınız

 

SpeechTexter

Konuşurken kısa not alacağınız veya uzun yazıları yazdırmak istiyorsanız ve kapsamı son derece fazla olan  SpeechTexter, Türkçe de olmak üzere çok fazla dili desteklemektedir.
Özellikle kullanım amacı olarak öğrencilerin, öğretmenlerin, blog yazarlarının  kullandığı uygulamanın sesiniz ile notlarınızı oluşturmayı , SMS, e-mail ve tweet  yazmanıza da olanak sağlamaktadır.

Google Store üzerinden indirmek istiyorsanız  buradan ücretsiz indirebilirsiniz.

Telefonunuzda çevrımdışı olarak kullanabileceğiniz bu uygulamayı bilgisayarınız üzerinden de kullanmak istiyorsanız, Chrome tarayıcınız üzerinden bu adresten faydalanabilirsiniz

Google Dokümanlar

Hemen hemen herkesin bildiği  ve çok fazla sayıda kullanıcısı olan  ve eğitim , iş hayatınızda metninizi hazırlamanızda harika fayda sağlamaktadır. Youtube videolarınıza altyazı oluşturmak istiyorsanız da Google Dökümanları kullanabilirsiniz.

Google, kendisinin olduğu Google Drive hizmetinin içinde bulunan yazılımın en önemli parçalarından birisidir.

Google Dokümanlar arayüzünün   “Sesli Yazma” özelliğini  aktifleştirerek ses kaydınızın yazıya çevrilmesini sağlayabilirsiniz.

Google Dökümanlar’ı aşağıdaki linkler üzerinden indirebilirsiniz

Google Play üzerinden indirmek için tıklayınız
App Store üzerinden indirmek için tıklayınız

Speech to text

Speechtext,  zamansal olarak sesi olduğu gibi anında  transkripsiyonunu yapmaktadır ve ses ve video kayıtlarını, değişik formatlarda  (.txt, .srt, .docx) basit bir şekilde arama, düzenleme ve dışa aktarım gibi şekilde düzenlemektedir.  Türkçe dahil 120 dil desteği sağlamaktadır.

Google Play üzerinden indirmek için tıklayınız

Olumsuz yanı ise en fazla  dakika seslendirmeleri çeviriyor

Web sitesi üzerinden erişim sağlamak için tıklayınız

Dictation.io

Mobil uygulaması yoktur fakat sesi algılaması açısından gayet başarılıdır. Web site üzerinden erişim sağlayarak ses kaydını yazıya çevirmesi açısından beklentileri karşılıyor. Dictation.io’ya bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

Exit mobile version