Site icon Erasmusgram

SALTO-YOUTH HAKKINDA TÜM MERAK EDİLENLER !

Avrupa Birliği tarafından desteklenen ve kaynak sisteminden oluşan ağdır.

Salto projelerinde; eğitim kursları, konferanslar, seminerlere erişip başvuru yapabilirsiniz. Başvuru yapmadan önce mutlaka sisteme üye olmanız gerekmektedir. Projeye kabul aldınız ve masrafları kim karşılar acaba diye düşünüyor olabilirsiniz.

PROJE MASRAFLARINI KİM KARŞILIYOR ?

Proje kapsamındaki bütün masraflar ( yol masrafları, konaklama, yemek masrafları, vize masrafları, kısacası kişisel olmayan tüm masraflarınız)  o ülkenin ulusal ajansı tarafından karşılanıyor. Sizin yapmanız gereken tek şey projede yer almak.

EĞİTİMLER KİMLER TARAFINDAN ORGANİZE EDİLİYOR ?

Ulusal Ajans ve Sivil Toplum Kuruluşları düzenliyor

GÖNDERİCİ KURULUŞ NEDİR ? ( Sending Organization )

Bu konu hakkında çok fazla soru gelmektedir. Salto projelerine malesef bireysel başvuru kabul edilmemektedir. Mutlaka gönderici kuruluşunuz olmalıdır. Gönderici kuruluşunuz sizin gittiğiniz projede temsil ettiğiniz kurumdur.

Salto gençlik platformu ağ oluşturma üzerine olduğu için ; sizin ağı kendi temsil ettiğiniz kuruluş ile diğer katılımcıların kuruluşları arasında ağ kurmanız amaçlanır. Bu kurduğunuz ağ ile ileri ki süreçte ortaklık kurarak kendi projelerinizi oluşturmanıza zemin hazırlar. Bu nedenle katıldığınız salto projeleri ya da diğer projelerde katılımcılar ile iletişim kurup bu iletişimi devam ettirmeniz önem arz edecektir.

KİMLER GÖNDERİCİ KURULUŞ OLABİLİR ?

Salto youth başvurusu öncesinde mutlaka üye olmanız gerekmektedir. Salto projelerine başvururken; tüm bilgilerin mutlaka eksiksiz olarak doldurmanız gerekiyor. Eksik doldurursanız malesef kabul alma şansınız olmayacaktır.

 

 

Exit mobile version