Site icon Erasmusgram

SADYP Çalıştay Başvuruları Başladı ! – 08 – 14 Kasım 2020 Budapeşte / Macaristan

Gençlik katılımı aracı olarak Güçlendirilen – Dayanışma Eylem Günü (SADYP) çalıştayına katılın!
Avrupa Konseyi’nin Budapeşte’deki Avrupa Gençlik Merkezindeki beş günlük seminer sırasında, özellikle Dayanışma Eylem Günü bağlamında gençlik katılımının farklı boyutlarını keşfedeceksiniz.

Çalıştay , SAME ve Avrupa Konseyi tarafından birlikte yürütülecektir. SAME, gençlerin akranlarıyla dayanışma içinde hareket etmesi ve demokrasi, eşitlik, insan hakları ve kültürlerarası anlayış için ayakta durması vizyonuna sahiptir. İnsan haklarının teşvik edilmesi yalnızca Dayanışma Eylem Günü kavramının değil, aynı zamanda Avrupa’nın önde gelen insan hakları örgütü olan Avrupa Konseyi’nin de doğal bir parçasıdır.

Çalışma toplantısının kendisi, Avrupa’daki gençlik politikalarını çerçeveleyen en önemli siyasi kurumlardan biri olan Avrupa Konseyi’nin uzman bilgisi, ilkeleri ve politikalarına dayanarak gençlik katılımına ilişkin derinlemesine bir anlayış sağlamayı amaçlamaktadır.

Örgütsel bir bakış açısıyla, çalışma toplantısı, SAME’in bu kavramı tüm Avrupa’ya yaymak için büyük bir çaba gösterdiği bir aşamada gençlerin katılımı için bir araç olarak Dayanışma Eylem Günü’nün kalitesinin korunmasına ve iyileştirilmesine katkıda bulunur. Bu nedenle, SAME ve üye kuruluşlarının temsilcilerinin yanı sıra, Dayanışma Eylem Günü konseptine genel bir ilgi duyan diğer gençlik kuruluşları / girişimlerinin adaylarının bu çalışma toplantısına başvurmaları teşvik edilmektedir.

Etkinlik, sizin için bir adım geri atmanız ve kendi gönüllülük bağlamınızda gençlik katılımının anlamı üzerine düşünmeniz için eşsiz bir fırsat sunuyor. Yerel toplumunuzda, ulusal Dayanışma Eylem Günü organizasyonunuzda / girişiminizde veya SAME bünyesinde Dayanışma Eylem Günü’nün demokratik ve katılımcı unsurlarını geliştirme yetkisine sahip olacaksınız. Ayrıca, Avrupa Konseyi’nin çalışmaları hakkında bir fikir edineceksiniz.

Avrupa Konseyi ve SAME, cinsiyet, engellilik, medeni durum veya ebeveynlik durumu, ırk, etnik veya sosyal köken, renk, din, inanç veya cinsel yönelimden bağımsız olarak faaliyetlerin belirli profilini yerine getiren tüm adayların başvurularını memnuniyetle karşılar.

Tarih | 08 – 14 Kasım 2020
Yer | Avrupa Gençlik Merkezi Budapeşte, Macaristan
Masraflar | Seyahat masrafları, konaklama, vize ve yemek masrafları Avrupa Konseyi tarafından karşılanacaktır.
Katılımcı ücreti | 50 euro
Etkinlik Dili | ingilizce
Katılımcı sayısı | 25
Yaş aralığı | 18 – 30 (istisnalar mümkündür)
Son başvuru tarihi | 14 Eylül 2020

Programın içeriğine ulaşmak için tıklayınız

Başvuru formuna erişmek için tıklayınız

Exit mobile version