Site icon Erasmusgram

Rusya Vizesi Nasıl Alınır? Tüm Detaylar Burada

Turistik Rusya vizesi nasıl alınır? Vize almak için hangi aşamaları gerçekleştirmeni gerekiyor? Rusya’ya gitmeyi düşünüyorsanız ise kesinlikle bilmeniz gereken tüm adımları bu yazımızda bulabilirsiniz.

Vize almanız için ihtiyacınız olan bilgileri vereceğiz.

Rusya vizesi için başvuru yapacaksanız ikamet ettiğiniz göre bölge farklılık gösterir.

Vize başvurunuzu online olarak sistem üzerinden randevunuzu alıp işlem yapılması gerekiyor.  Vize başvurunuzu isterseniz yetkili acenteler ile yapabilirsiniz.

Vizeyi almak için konsolosluğa gitmenize gerek yok. Vize için ilgilenen aracı kurumlar mevcut fakat güvenilir olan kurum bulmalısınız. Aksi halde dolandırılma ihtimaliniz olabilir.

Google’a direkt olarak rusya vizesi yazarak karşınıza çıkan herhangi bir sayfaya direkt güvenip başvurunuzu yapmayın.

Rusya Turistik için Gerekli olan evraklar aşağıdaki gibidir

Rusya Vize Başvuru Anketi

Pasaportunuzun minimum 6 ay geçerliliği olmalı

Nüfus Cüzdanınızın Fotokopisi

2 tane biometrik fotoğrafınız (35×45 mm boyutunda )

Yabancı uyruklu iseniz, T.C. ikamet izni aslı

Voucher belgesi

Aracı kurumlarda vizenizi hazırladıktan sonra Rusya turistik vizeniz için genel olarak 4-10 iş günü içerisinde sonuçlanıyor.  Evraklarınızı tamamlarken ilk olması gereken şey tabii ki en az 6 ay geçerliliği olan pasaport.

Ayrıca pasaportunuzda minimum 2 sayfa boş olmalıdır.

2 fotoğrafınızı da evraklar arasında bulundurmanız gerekir. Ayrıca talep edilen formu da doldurarak kuruma gidebilirsiniz.

Vize ücreti var mı? Danışmanlık ücreti ödeyecek miyim?

80 dolar vize ücreti vardır ayrıca 35 dolar da hizmet bedelinizi ödemeniz gerekiyor.

Ödedikten sonraki aşamalar ile şu şekilde

Otel voucher’ı almanız için yönlendirileceksiniz. Voucher nedir diye merak ediyorsanız eğer.

Voucher turizm acenteleri tarafından hazırlanan ve müşterilerine satın alınan otel konaklama gibi hizmet karşılığı verilen rezervasyon belgesi olarak tanımlayabiliriz.

Vize için  voucher olması şart fakat otel rezervasyonunuz varsa zorunlu değildir. Sahte belge ile rezervasyon başınızı ağrıtabilir ve gerçekten arayarak teyit edebilirler o yüzden işinizi garantiye almak da fayda var.

Dikkat etmeniz gereken önemli noktalardan birisi ise otel rezervasyon tarihleri ve vize tarihleri muhakkak birbirine uymalıdır. Farklılık olması vizenizi zor duruma sokabilir.

Pasaportunuzu ve evraklarınızı teslim ettikten sonra ise size vizeniz hazırsa sms bilgilendirmesi gelecektir.

Rusya turistik vizesi başvurunuz Rusya Konsolosluğu ya daRusya Büyükelçiliği tarafından Rusya’da kalış sürenize göre veriliyor.

Rusya’ya yapacağınız seyahatinizde vize sürenize dikkat ederek planlama yapınız.

Vizenizi  alıyorsunuz ve uçak biletinizi aldıktan sonra seyahatinizi gerçekleştirebilirsiniz. Rusya PCR test talep ediyor ve gitmeden önce yaptırmanız gerekiyor. Uçuş öncesi güncel olarak talep edilenleri havayolunun resmi sitesinden de kontrol edebilirsiniz. Pcr testinizi ingilizce olarak alın

Pasaport polisi tarafından sorulan sorularda olabildiğince tatmin edici cevaplar vermeye çalışın. Ülkeye giriş nedeninizi açıklarken vize amacınızdan farklı cevaplar vermemeye dikkat edin.

Exit mobile version