Site icon Erasmusgram

Rüştü Akın Vakfı (RAV) Burs Başvuru Duyurusu

RÜŞTÜ AKIN VAKFI’nın  başarılı olan öğrencilere ve maddi olanaklar açısından yoksunluk içinde olan gençler için verdiği karşılıksız burslardır. Vakfın amacı, bilgili ve çağdaş bir toplumu oluşturmak ve bu amaç doğrultusunda hizmet etmesidir.

Maddi olarak imkanlardan yoksunluğunu belgelerle beyanı edebilen ve belirtilen başarı kriterlerini sağlayan öğrencilere başvuru bulunabilme hakkı veriyor.

1990 ile 1991 senesinden itibaren  Eğitim ve  Öğretim dönemi itibariyle Vakıf’ın verdiği bursun çeşitleri aşağıdaki gibidir :

1. Yüksek Lisans Bursu

2. Yükseköğretim için Bursu

3. İlköğretim ve Ortaöğretim  için Bursu

4. Doğal Afet Bursu

Burs Başvurusunda Başvuran Kişilerde Aranan Başarı Kriterleri Şunlardır :

Lisans öğrencileri: 4’lük sistem üzerinde en az 3  genel not ortalamasına (GANO)  sahip adayların arasında başarılı olanlardan ortlama sıralaması yapılır ve önde olan adayların değerlendirilmesi alınıyor.

 

İlköğretim ve ortaöğretim öğrencileri:  5’lik not sistemi üzerinden en az 4 genel not ortalamasına sahip olan adayların  sıralamsında başarı sıralamasında önde olan adayların değerlendirilmesi alınacaktır

Başvuru ve Burs Kullanımı ile ilgili Genel Bilgiler:

 

Aday, ailesi ve kendisi  mal varlığını  ve gelir durumu ile ilgili tam olarak ve doğru bir şekilde beyanda bulunmalıdır.

 

Verilen bilgiler eksik ise veya yanlış bir şekilde verildiyse ve bu tespit edilirse, Bursunuz kesilir ve o tarih itibaryie aldığınız ödemeleri geri iade etmeniz gerekir. Bursu alan ve daha sonra maddi durumunda iyileşme olan öğrencilerin ise bursun kesilmesi istenir.

Burslar karşılıksızdır. Burs alan yararlanıcılardan  Vicdani Yükümlülük Belgesi alınmaktadır.

 

Vakıfın Yönetim Kurulu, burs türler için değişiklik yapma yetkisi bulunuyor.

Burslar, Ekim ile Haziran ayları arasında 9 ay süreyle veriliyor. Yönetmeliğin hükümleri çerçevesinde başarısı tespiti yapılan öğrenciler burs için bir sonra ki sene de devam eder.

Burs için başvuruda bulunmak istiyorsanız  Burs Başvuru Formu üzerinden yapınız.

Formu doldurunuz ve Ağustos ayının sonuna dek gönderiniz.

Yaptığı Burs başvurusunun kabulü öğrencilere gerekli belgelerin tamamlanması ile  her sene en geç Eylül ayının sonuna dek Vakıf Başkanlığına teslim edilmektedir.

2022 – 2023 eğitim ve öğretim döneminin burs için başvuruların son günü  31 Ağustos 2022’dir

 

 

Başvuru formuna erişmek için tıklayınız

Daha fazla fırsata erişmek için Telegram kanalımıza katılabilirsiniz. Katılmak için tıklayınız

Exit mobile version