Site icon Erasmusgram

Romanya , Temeşvar : Kısa Dönem Gönüllülük Projesi

Alianza-ActionAid İspanya ve FITT, Ukraynalı mültecilere yardımları cinsiyet perspektifinden geliştirmek için gençlerden oluşan bir ekip arıyor;

FITT’in Timisoara’daki genel merkezinde bize katılın! Başta kadınlar ve çocuklar olmak üzere Ukraynalı mültecilerle uluslararası bir ekipte çalışma fırsatına sahip olacaksınız.

Müdahalelerde toplumsal cinsiyet yaklaşımını güçlendirmek ve yerel topluluğa toplumsal cinsiyet perspektifiyle ilgi duyduğunuz konularda atölye çalışmaları düzenlemek vb. dahil olmak üzere eşlik edeceğiniz etkinliklerden bazıları, eğitici ve sanatsal grup görevlerini içerecektir.

 

Gönüllüler 10 kişilik bir ekiple 2 ay boyunca çalışacak. Deneyiminizin sonunda toplumsal cinsiyet perspektifinden etkinlikler gerçekleştirebilecek, uluslararası bir ekipte çalışabilecek ve kendi fikirlerinizi hayata geçirebileceksiniz! ,

 

Göçmenseniz, mülteciyseniz, kırsal kesimde yaşıyorsanız, ekonomik desteğiniz sınırlıysa veya başka bir durum varsa kayıt olmaktan çekinmeyin, bu fırsat herkes için!

 

KONAKLAMA, YEMEK VE ULAŞIM DÜZENLEMELERİ

 

Gönüllüler rahat Gençlik Evimizde (faaliyetlerin çoğunun gerçekleşeceği binayla aynı bina) kalacaklar. İki yataklı odada (2 adet tek kişilik yatak veya 3 adet tek kişilik yatak) kalacaklardır.

 

Yemekler gönüllülerin sorumluluğunda olacaktır: ortak bir mutfağa sahip olacaksınız ve buna ayrılmış aylık para alacaksınız. Ayrıca kişisel harcamalarınız için aylık harçlık ödeneği alacaksınız (günde 5 Euro).

Ayrıca cep harçlığı da alacaklar (4 Euro/gün). Ayrıca sağlık sigortasından da yararlanacaksınız (Henner). Gönüllüler havaalanında karşılanacak ve toplu taşıma abonelikleri verilecek

 

FAALİYET SIRASINDA EĞİTİM

 

Gönüllüler Madrid’de Alianza tarafından düzenlenen, ESC’ye hoş geldiniz, sorumluluklar, YouthPass, Henner sigortası, motivasyon, feminist ilkeler vb. konularda bir ayrılma öncesi eğitim alacaklar.

 

Daha sonra gönüllüler varışta bir eğitime yardımcı olacak, FITT tarafından Timisoara’nın gerçekliği, işin özellikleri, programlar, haklar, yükümlülükler ve ekip hakkında düzenlendi.

Kolaylaştırma, pazarlama veya lojistik/etkinlik üretimi konularında ek eğitimler sağlanacaktır. Gönüllü, çevrimiçi dil eğitimine (OLS) ücretsiz erişim hakkına sahip olacaktır.

 

KATILIMCI PROFİLİ

 

Mülteci geçmişi olan insanlarla çalışmak isteyen motivasyon sahibi kişiler arıyoruz. Çok kültürlü bir ortamda ekip halinde çalışma ve dayanışma gibi değerleri güçlendirme motivasyonu.

 

Fikirlerinizi eyleme dönüştürme konusunda ilgili ve istekli, sorumluluk alan, proaktif ve iletişimsel. Eğitim kurslarını uygulamak için kullanılabilecek bazı bilgi veya becerileriniz varsa harikadır.

Bu, sosyal beceriler, sanat, girişimcilik, yaşam becerileri veya hedef kitlenin ilgisini çekebilecek başka herhangi bir konuda bilgi olabilir. Temel İngilizce bilgisi gereklidir.

 

Başvuru için tıklayınız

 

ÖNEMLİ: Whatsapp ve Telegram kanallarımıza katılarak fırsatlardan anından haberdar olmak için ister misiniz?

Erasmusgram WhatsApp Kanalımıza Katılmak için Tıklayınız

 

Erasmusgram Telegram Kanalımıza Katılmak için Tıklayınız
Exit mobile version