Site icon Erasmusgram

Romanya , Marasesti Gönüllülük Projesi

AKTİVİTE AÇIKLAMASI

Proje, ESC gönüllülerinin yardımıyla çocuklar/gençler tarafından başlatılan topluluk mini projelerini destekleyecek olan 16 ESC gönüllüsünü (12 diğer ülkelerden gelen ​​+ 4 Rumen) içermektedir.

 

Projenin amacı, çocukların ve gençlerin toplum yaşamına katılımını teşvik etmek ve aktif vatandaşlığın, sürdürülebilir kalkınmanın ve yaygın eğitimin tanıtımına katkıda bulunan girişimleri desteklemektir. Mărășești Çocuk Kulübünde, Vrancea Kültür Merkezinde, Focşani Gençlik Merkezinde, farklı okullarda etkinlikler gerçekleştirilecektir.

Etkinlikler, sivil katılım ve sürdürülebilir kalkınma eylemlerine dönüşecek uygulamalı atölye çalışmaları şeklinde olacaktır. ESC gönüllüleri ekipler halinde çalışacak ve rolleri gençlerin ve çocukların eylemlerini teşvik etmek ve onlarla çeşitli sivil eylemlere, kampanyalara, çevresel eylemlere, pratik gönüllü faaliyetlere katılmak olacaktır.

Gönüllüler, Gönüllü Festivali’nin organizasyonuna yardımcı olacak.

KONAKLAMA, YEMEK VE ULAŞIM DÜZENLEMELERİ

 

Gönüllüler, Mărășești ve Focșani’de tam donanımlı kiralık dairelerde, ortak yatak odalarında (2 gönüllü bir odayı paylaşacak), bireysel yataklarda, ortak alan, ortak yemek pişirme, çamaşır yıkama, ücretsiz Wi-Fi dahil yaşayacak.

 

Yiyecek: Gönüllüler aylık 150 Euro yemek yardımı ve 90 Euro cep harçlığı alacaklar. Ulaşım: Gönüllüler seyahatlerini düzenlemekten sorumludur. Seyahat masrafları, Avrupa Komisyonu tarafından belirlenen mesafe bandı sınırlarına göre karşılanacaktır.

ETKİNLİK SIRASINDA EĞİTİM

 

Gönüllüler, Romanya Ulusal Ajansı tarafından düzenlenen Varışta Eğitim ve Ara Dönem Toplantısına katılacaklar. Gönüllüler proje boyunca mentorluk seansları ve ilk 4 ay boyunca Rumence dil kursu alacaklar.

Faaliyet koordinatörlerinden, öğretmenlerden ve kuruluşumuzun personelinden sürekli destek alacaklardır.

 

KATILIMCI PROFİLİ

Yaratıcı, çocuklarla/gençlerle vakit geçirmeye istekli (18 – 30 yaş arası) gönüllüler arıyoruz. Eğitim faaliyetleri düzenlemeye, sosyalleşmeye ve toplumu etkilemeye ilgi göstermelidirler; Romence öğrenmeye istekli, takım çalışmasına yatkın; sorumlu, esnek; bu proje tarafından motive edilmiş ve projenin tüm süresine katılabilir.

 

Ayrıca şu engellerden biriyle karşılaşan, imkanları kısıtlı 8 gönüllüyü de dahil edeceğiz: Sosyal Zorluklar, Kültürel Farklılıklar, Ekonomik Zorluklar, Engellilik, Sağlık Sorunları, Coğrafi engeller.

 

Başvuru için tıklayınız

Daha fazla fırsata erişmek için Telegram kanalımıza katılabilirsiniz. Katılmak için tıklayınız

Exit mobile version