Site icon Erasmusgram

Romanya , Köstence 8 Günlük Gençlik Değişimi

Symrnes Öğretmen akademisinin ortağı olduğu ve hakkında kısa bilgilere ulaşacağınız projeler için oluşturulan bu formu TÜRKÇE doldurmanızı rica ederiz.

 

Bu gençlik değişimi projesine 16-28 yaş arası 8 genç ve yaş sınırı olmadan 2 yetişkin seçilecektir. Toplam 10 katılımcı seçilecektir.

-Proje şehri Köstence’deki Eforie Sud şehrine İstanbul’dan 20 mayısta Bulgaristan Varna, Varna-Köstence otobüs şeklinde seyahat gerçekleşecektir.

 

29 mayısta aynı şekilde dönüş gerçekleştirecektir. Bu sebepten seçilen adayların İstanbul’a 19 mayısta varacakmış gibi plan yapması tavsiye edilemektedir. İstanbul dışından gelecek katılımcılar için ülke içindeki ulaşımları kendilerine ait olup, İstanbul-Köstence gidiş dönüş seyahat masrafınız tarafımızca karşılanacaktır.

 

-Proje otelini bilgi paketinden inceleyebilirsiniz.

 

Proje boyunca yeme-içme ve konaklamanız proje şartları doğrultusunda tamamen karşılanacaktır. Bu projeye katılmak adına herhangi bir katılım ücreti talep edilmemektedir.

 

-Erasmus+ gençlik değişimi ve eğitim kursu projelerinde cep harçlığı bulunmamaktadır. Kalacağınız süreye göre kişisel harcamalar yapacağınızı lütfen gözetiniz.

-Bu projeye her pasaport türüne sahip birey başvurabilir. Seçilmeniz ve vizeye ihtiyacınız olması durumunda ev sahibi kurumdan davetiye talep edilecektir.

 

-Depremzede arkadaşlarımızın başvurularına öncelik verilecektir. Eklemek istedikleriniz kısmında bu durumunuz varsa belirtiniz.

Projenin amacı

Bu projenin temel amacı, 5 ülkeden (Romanya, İspanya, Sırbistan, Türkiye, Portekiz) 36 gence okullarda ve çevrimiçi olarak yaygın yöntemlerle şiddet ve zorbalık açısından önleyici eğitim vermektir.

 

5 ülkeden Romanya, İspanya, Sırbistan, Türkiye, Portekiz’den 30 katılımcı (+6 lider) için zorbalık ve şiddete ilişkin farkındalık ve tanımlamanın artırılması.

 

36 gencin 3 temel non-formal yöntemle kişisel gelişimi: 10 günlük bir süre boyunca Rol Yapma, Halk Kafesi, Yaşayan Kütüphane

 

 

İmkanları kısıtlı 12 genci dahil ederek ve 10 günlük bir süre boyunca 6 ülke için empati, karşılıklı yardımlaşma, hoşgörü, ayrımcılık yapmama, kültürlerarası diyalog, ekip çalışması ve karşılıklı saygıyı teşvik ederek sosyal içerme düzeyinin iyileştirilmesi.

 

Başvuru için tıklayınız

 

Daha fazla fırsata erişmek için Telegram kanalımıza katılabilirsiniz. Katılmak için tıklayınız

Exit mobile version