Site icon Erasmusgram

Romanya : 6 Gün Gençlik Değişimi

Proje Hakkında

 

Bu gençlik değişimi, başkalarının önünde özgüvenle nasıl konuşulacağını öğrenmekle ilgilidir.

Bu proje oluşturuldu çünkü birçok gencin topluluk önünde konuşurken gergin hissettiğini fark ettik ve bunu değiştirmek istiyoruz.

 

Konuşma becerilerinin çok önemli olduğuna inanıyoruz ancak bazen okulda yeterince ilgi görmüyorlar.

 

Bu nedenle, 28 katılımcının okulda, işte veya sadece arkadaşlarıyla sohbet ederken kendilerini daha güvenli ve rahat ifade etmelerine yardımcı olmak için buradayız.

 

Katılımcılarımıza konuşmaları nasıl daha iyi planlayacaklarını, yazacaklarını ve sunacaklarını öğreteceğiz, böylece başkalarının önünde konuşurken kendilerini daha rahat ve hazırlıklı hissedecekler.

 

Projemiz sonunda katılımcılarımızın kendilerini daha güvende hissedeceklerini ve konuşma yaparken daha az stresli olacaklarını umuyoruz.

 

Projemiz boyunca beden dili ve kendimizi ifade etme şeklimiz gibi diğer iletişim becerilerimizi de geliştirmeye çalışacağız.

 

Katılımcılarımızın genel olarak daha iyi iletişimciler olmasını istiyoruz.

 

Projenin Hedefleri

 

Topluluk Önünde Konuşma Tekniklerinde Yeterliliği Geliştirmek: 28 katılımcıyı konuşma planlama, yazma ve sunma konusunda kapsamlı becerilerle donatın.

 

Özel atölye çalışmaları ve rehberli uygulama oturumları aracılığıyla katılımcılar yeteneklerini geliştirecek ve çeşitli topluluk önünde konuşma ortamlarında etkili ve güvenli bir şekilde iletişim kurmalarına olanak tanıyacak.

 

Topluluk Önünde Konuşmada Güveni ve Dayanıklılığı Geliştirmek: Amacımız 28 katılımcının tamamının topluluk önünde konuşurken artan özgüven ve dayanıklılık sergilemesidir.

 

Hedeflenen müdahaleler ve destekleyici ortamlar aracılığıyla katılımcılar, topluluk önünde konuşma durumlarıyla ilişkili stres ve kaygının üstesinden gelmek için olumlu bir zihniyet ve uyarlanabilir stratejiler geliştireceklerdir.

 

Genel İletişim Yetkinliğini Geliştirmek: Katılımcıların sözlü, sözsüz ve söz öncesi iletişim becerilerini geliştirmelerine yardımcı olmak. Etkileşimli alıştırmalar ve yapıcı geri bildirimler aracılığıyla katılımcılar iletişim yeterliliklerini geliştirecek, daha net ifadeyi ve etkili kişilerarası bağlantıları teşvik edecek.

 

Not: Projenin  seyahat günü 28 Temmuz’dur. Proje tarihleri: 29.07-03.08 ve Ayrılış 4 Ağustos

 

Projenin bilgi paketine erişmek için tıklayınız

 

Projenin başvuru formuna erişmek için tıklayınız

 

ÖNEMLİ: Whatsapp ve Telegram kanallarımıza katılarak fırsatlardan anından haberdar olmak için ister misiniz?

Erasmusgram WhatsApp Kanalımıza Katılmak için Tıklayınız

 

Erasmusgram Telegram Kanalımıza Katılmak için Tıklayınız
Exit mobile version