Site icon Erasmusgram

Romanya 6 Aylık Gönüllülük Projesi

Romanya’da European Solidarity Corps (Avrupa Dayanışma Programı) ESC Gönüllülük Projesi Katılımcı Çağrısı!

📍Yer: Bailesti, Dolj Romania

Mevcut proje, gençler arasında bilgi, beceri ve çevre dostu tutumları teşvik etmeyi amaçlarken aynı zamanda gençlerin harekete geçmesini, proaktif olmasını ve çevre dostu eylemleri (temizlik yapmak gibi) teşvik etmeye dahil olmasını destekleyerek yerel gençlik topluluğunun gelişimini ve güçlendirilmesini sağlamayı amaçlamaktadır. etkilenen alanlar) ve davranışlar (azalt/yeniden kullan/geri dönüştür davranışlarını benimseme).

Proje, gençlerin liderliğine izin verecek, sosyal katılımı teşvik edecek ve aynı zamanda belediye ve liselerin çevre dostu davranışlar konusunu halkın dikkatini çekmesine yardımcı olacaktır.

GENEL HEDEF

ACT, gençlerin çevresel değerlerini kamusal karar alma süreçlerine getiren etkili sivil katılımcılar olmak için bilgi, beceri ve motivasyona sahip olmalarını sağlamayı taahhüt etmektedir.

Bunu yapmak için Bailesti’deki okullar ve yerel yönetimlerle ortaklaşa olarak yararlanıcılarına yaygın çevre eğitimi getiriyoruz.

Projenin genel amacı, 70 öğrenciyi çevre koruma önlemleri konusunda bilinçlendirmek ve onları 4 topluluk Çevre dostu girişimin geliştirilmesi, planlanması ve uygulanmasına dahil etmektir.

Gönüllülerin de yardımıyla lise öğrencilerine yaygın etkinlikler ve çalıştaylar aracılığıyla çevre eğitiminin aşağıdaki 5 ilkesini aşılamak istediğimiz projeyi hayata geçiriyoruz:

1- Farkındalık: kirlilik ve çevresel bozulma hakkında bilgi edinmek.

2- Bilgi: çeşitli deneyimler elde etmek ve çevre ve bununla ilgili sorunlar hakkında temel bir anlayış kazanmak

3- Tutumlar: çevrenin korunması için bir dizi değer kazanmak.

4- Beceri ve Kapasite Oluşturma: Çevre sorunlarını tanımlama ve çözme becerilerini kazanın. Ayrıca, tarafsız çıkarımlar ve sonuçlar çıkarma becerisini geliştirmek.

5- Katılım: Çevresel topluluk girişimlerine her düzeyde aktif olarak katılmaları için onlara bir fırsat sağlamak.

Proje türü: Gençlik Hareketliliği – Avrupa Dayanışma Teşkilatı

Yer: Bailesti Şehri, Dolj İlçesi, Romanya’nın Güney Batı kısmı.

ESC Aşaması Süresi: Nisan’dan itibaren ve 6 ay boyunca

Kaç gönüllü: 5 Uluslararası Gönüllü

 

Başvuru formuna erişmek için tıklayınız

 

Daha fazla fırsata erişmek için Telegram kanalımıza katılabilirsiniz. Katılmak için tıklayınız

Exit mobile version