Site icon Erasmusgram

Romanya 5 Günlük Gençlik Değişimi Projesi

Romanya’da gerçekleşecek proje için Türkiye’den katılımcılar aranıyor!

Costinesti, Romanya’da gerçekleşecek olan Erasmus+ Youth Exchange “YES for Health” projesine davetlisiniz.

Proje hangi tarihler arasında gerçekleşecektir?

📆 Tarih: 11 – 17 Mart 2022

Proje nerede gerçekleşecektir?

🏩 Yer: Costinesti, Romanya

Hangi ülkelerden katılımcılar seçilecektir?

📌 Ülkeler: Litvanya, Yunanistan, Romanya, Türkiye

Türkiye’den kaç katılımcı seçilecektir?

👤Katılımcı sayısı: 7

🔊Projenin çalışma Dili: İngilizce

🎂 Yaş: 18 – 29 yaş arasındaki başvurabilir

Son başvuru tarihi nedir?

✅ Son Başvuru Tarihi : 25.02.2022 – 20:00

Hangi masraflar karşılanıyor?

✅ Seyahat masrafları, Konaklama, 3 öğün yemek ve proje ile alakalı diğer harcamaların hepsi Avrupa Komisyonu tarafından karşılanmaktadır.

💉Başvuru yapacak adayların Pandemi koşulları sebebiyle 2 doz aşı olunması gerekmektedir.

Proje hakkında:

1. 18-30 yaş arası 30 gence günlük egzersiz, besleyici beslenme ve beslenme alışkanlıklarını %75-80 oranında artırarak beslenme ve sağlıklı yaşam hakkında farkındalık yaratmak

2. 18-30 yaş arası 30 genç katılımcıyı sağlıksız alışkanlıkların üstesinden gelmeye yönelik yaygın faaliyetlere katılarak yeni sağlıklı alışkanlıkları teşvik etmek ve sağlıksız davranışları değiştirmek.

 

3. Açık hava etkinlikleri, tartışmalar, münazaralar, atölye çalışmaları ve belgeseller gibi farklı öğrenme etkinliklerini teşvik ederken, sürekli değişen bir ortama uyum sağlamak için gerekli yetkinlikleri kazanmak için yerel topluluklardan gençlerin yaygın eğitime katılımını teşvik etmek.

Projenin lokasyonu Costinesti, Bükreş’e yaklaşık 250 km uzaklıkta. Bükreş’ten Costinesti’ye ulaşım otobüsle yapılacaktır, seyahatiniz için kurumdan biri size rehberlik edecektir.

 

Erasmus Plus Programı kurallarına göre seyahat masrafları karşılanacaktır. Hareketlilik sonrası geri ödemeleri Gönderen Kuruluşlar hesabına banka havalesi ile yapılacaktır.

Katılımcılar 2-3 kişilik odalarda veya 3 kişilik apart suitlerde ağırlanacaktır.  Tesisin tamamında mobil ve wi-fi internet bağlantısı için sinyal bulunmaktadır.

Pansiyon Karadeniz’e yakın konumu ve projenin süresi nedeniyle, katılımcıları yanlarına çeşitli kıyafetler almaya davet ediyor.

Yemekle ilgili herhangi bir özel istek (örneğin vejetaryen) faaliyetler başlamadan önce iletilmelidir. Konaklama, yemek ve aktivite masrafları ev sahibi kurum tarafından karşılanacaktır.

Gönderici Kuruluş: European Integration Group

Başvuru için tıklayınız

Exit mobile version