Site icon Erasmusgram

Romanya : 5 Gün Avrupa Mirası Gençlik Programı

Program kapsamında masraflar karşılanıyor.

 

Avrupa’nın en büyük miras kuruluşları ağı olan Europa Nostra, her ikisi de Avrupa Miras Ödülleri / Europa Nostra Ödüllerini kazanan Tășuleasa Social ve Asociația Monumentum, Avrupa Miras Gençlik Misafirhaneleri’nin ikinci edisyonunu 27 Haziran – 3 Temmuz 2024 tarihleri arasında Romanya’da düzenleyecek.

 

Miras ve sürdürülebilir turizmi tartışmak üzere bir araya gelmek üzere yaklaşık 15 genç miras paydaşı seçilecek.

 

Katılımcılar yürüyüş ve diğer uygulamalı miras etkinliklerine katılacak ve diğer miras uzmanları ve öğrenciler için kalıcı kaynaklar konusunda işbirliği yapacaklar.

 

Avrupa Miras Gençlik Projesi 2024, öğrencilerin, profesyonellerin ve miras paydaşlarının sürdürülebilir turizmle ilgili miras politikaları ve projelerinin nasıl başarıyla uygulandığını ilk elden görmeleri için bir fırsattır.

 

Buna, Romanya mirasında bir yolculuk sunan 1.400 km’lik bir yürüyüş parkuru olan Via Transilvanica ve Romanya’daki miras binalarında acil onarımlar gerçekleştirmeye yönelik yenilikçi bir program olan Anıtlar Ambulansı da dahildir.

 

Program, mirasa ve sürdürülebilir turizme ilgi duyan 18-35 yaş arası öğrenciler, profesyoneller ve paydaşlar için tasarlanmıştır.

 

 

Program, ortak yaratım projelerini ve işbirlikçi planları teşvik ederek sektörler arası işbirliğinin yeni formatlarını başlatmayı amaçlıyor. Programın akran öğrenme metodolojisi, işbirlikçi ve arkadaş canlısı bir uzman ortamında etkileşimi, işbirlikçi öğrenmeyi ve çözüm oluşturmayı teşvik etmek için tasarlanmıştır.

 

Katılımcıların sürdürülebilir turizm alanında çalışma deneyimlerini sunmaları beklenecektir. Bu, başarılı yerel politikaların ve projelerin yanı sıra bunların önemli ipuçlarını, tuzaklarını ve öğrendiklerini paylaşmayı da içerir.

 

Seçilen katılımcılar bu nedenle kendi yerel projelerini geliştirmek veya başlatmak için yararlı bilgi ve fikirler veya sunulan uygulamalardan bazılarını kendi bölgelerine nasıl aktarabilecekleri konusunda fikir edinecekler.

Programda yerel paydaşlarla toplantılar, saha ziyaretleri, yürüyüşler, restorasyon ve çözüm oluşturma atölyeleri yer alacak.

 

İkametgah ve uygulanacak kurallar hakkında daha fazla bilgi edinmek için lütfen Başvuru Çağrısını okuyun.

 

Başvuruların 22 Nisan 2024 tarihine kadar aşağıdaki bağlantı üzerinden yapılması gerekmektedir. Daha fazla bilgi için iletişime geçin:wards-intern@europanostra.org

Avrupa Mirası Gençlik Misafirliği’nin ilki 13-18 Mart 2023 tarihleri arasında İtalya’da gerçekleşti.

 

Avrupa’nın farklı yerlerinden 16 genç miras profesyonelinden oluşan bir grup, aşağıdan yukarıya bir sosyal kentsel dönüşüm projesi kapsamında tam bir kültürel mirasa dalmak için Napoli’de bir hafta geçirdi.

 

Avrupa Mirası Gençlik Misafirhaneleri programı, Avrupa Birliği Yaratıcı Avrupa Programı tarafından ortaklaşa finanse edilen Europa Nostra’nın Avrupa Kültürel Miras Agora Ağı Projesi “Empowering Europe’s Civil Society Movement for Heritage” çerçevesinde düzenleniyor.

 

Detaylar ve başvuru için tıklayınız

 

ÖNEMLİ: Whatsapp ve Telegram kanallarımıza katılarak fırsatlardan anından haberdar olmak için ister misiniz?

Erasmusgram WhatsApp Kanalımıza Katılmak için Tıklayınız

 

Erasmusgram Telegram Kanalımıza Katılmak için Tıklayınız
Exit mobile version