Site icon Erasmusgram

Romanya 34 Haftalık ESC Gönüllülük Projesi

Proje kapsamında seyahat masrafları, konaklama, yemek masrafları karşılanacaktır.

Gönüllü her ay cep harçlığı alacaktır.

Proje Nerede Gerçekleşecektir?

Marasesti, Romanya

AKTİVİTE AÇIKLAMASI

On Air, genç nesil için yaşanabilir bir topluluğun sürdürülebilir kalkınmasının temellerini atmayı amaçlayan bir ESC gönüllülük projesidir.

Proje dört adımda yapılandırılabilir:

Farklı fikirleri bir araya getirmek, ortak motivasyon bulmak, topluluk üyeleriyle bağlantı kurmak ve onlarla diyalog kurmak.

Proje, o andaki sosyal durumun ayrıntılı bir resmini elde etmek amacıyla Maraşlı’dan 1000 kişiyle açık görüşme sürecine dahil olacak 16 gönüllüyü içeriyor; gönüllüler ve proje ekibi üyeleri, Marasesti’nin insanlarını ve yerlerini gazete makaleleri, aylık derginin editörlüğü ve basımı, günün canlı haber şovu, film çekimi, kitap yazımı – insanlar ve yerler antolojisi ile ölümsüzleştirecek.

Marasesti’nin, röportajlar sırasında tasarladığı 1000 fotoğraftan oluşan bir sergi oluşturması, bir basın kulübü kurması.

KONAKLAMA, YEMEK VE ULAŞIM DÜZENLEMELERİ

Gönüllüler Marasesti’de kiralık dairelerde, ortak yatak odalarında (2 gönüllü bir odayı paylaşacak), bireysel yataklarda, ortak alan, ortak yemek pişirme, çamaşır yıkama, çamaşırhane ve sosyal tesislerde yaşayacak, ücretsiz WI-fi dahil.

Gıda: Gönüllüler, gıda ürünleri satın almaları ve kendileri için yemek pişirmeleri için aylık 150 Euro gıda yardımı ve aylık 90 Euro “cep harçlığı” alacaklardır.

Ulaşım: Gönüllüler seyahatlerini düzenlemekle yükümlüdürler. Seyahat masrafları proje sonunda Avrupa Komisyonu tarafından belirlenen mesafe bandı limitlerine göre geri ödenecektir.

KATILIMCI PROFİLİ

Gönüllüler, aktif vatandaşlığı ve dayanışmayı teşvik eden faaliyetlere aktif olarak katılmaya motive olmuş, 18-30 yaşlarında olacaktır.

Gazeteciliğe, video prodüksiyonuna ve kurgusuna ilgi göstermeli, Rumence öğrenmeye istekli, takım halinde çalışabilmeli; sorumlu, esnek; bu proje tarafından motive edilmiş ve projenin tamamına katılabilecektir.

Proje, imkanları kısıtlı olan ve şu engellerden biriyle karşı karşıya olan 8 gönüllüyü içermektedir: Sosyal Zorluklar, Kültürel Farklılıklar, Ekonomik Zorluklar, Engellilik, Sağlık Sorunları, Coğrafi engeller.

Son başvuru tarihi 20 Kasım

Resmi adresine erişmek ve başvuru yapmak için tıklayınız

Exit mobile version