Site icon Erasmusgram

Projelere Başvuru Yaparken Gönderici Kuruluşa ihtiyacım var mı? Bireysel Başvurabilir miyim?

Sizlerden gelen sık sorulardan birisine cevap olacağız.

Öncelikle şunu belirtmek isteriz ki katıldığınız projeler mutlaka ev sahibi ve gönderici kuruluşu (partner organizasyon) vardır. Bu yüzden bireysel katılımlar olmuyor.

Hangi projeler için direkt başvuru yaparak ( gönderici kuruluş aramadan) gidebilirim?

Paylaşılan proje (gençlik değişimi projeleri veya ESC projesi) gönderici kuruluş tarafından paylaşılmış ise direkt olarak başvurunuzu yapabilirsiniz. Ekstra olarak gönderici kuruluş (sending organization) bulmanıza gerek yoktur.

Avrupa Gençlik Portalı üzerinden başvuracağınız bazı projelerde gönderici kuruluş yine kendi çağrısıyla gönüllü arıyor ise gönderici kuruluş aramanıza gerek kalmadan sadece başvuru yapmanız yeterlidir. Seçilirseniz eğer projeye direkt olarak katılabilirsiniz

Avrupa Gençlik Portalında ev sahibi kurum çağrıya çıkmış ve hali hazırda Türkiye’den ortağı var ise yine aynı şekilde gönderici kuruluşa ihtiyacınız yoktur.

Çünkü hali hazırda kuruluş kendi çağrısıyla katılımcı çağrısına çıkmıştır.

Bu projeler haricinde dünya gençlik formlarına başvuru yaparken gönderici kuruluşa ihtiyacınız yoktur. Direkt olarak başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz.

Hangi projeler için gönderici kuruluş bulmam gerekir?

Avrupa Gençlik Portalı üzerinden ev sahibi kuruluş çağrıya çıkmış ve başvurusu kabul edilen ülkeler arasında Türkiye var fakat Türkiye’den ortağı yok ise başvuru esnasında sizden gönderici kuruluş bilgileri isteyebilir veya seçildikten sonra işlemler sırasında sizden gönderici kuruluş bilgileri talep edebilir.

Gönderici kuruluş sizin temsil ettiğiniz kurumdur. Gittiğiniz takdirde gönderici kuruluş hakkında bilginiz olması tavsiye edilir.

ESC Gönüllülük projesine kabul alırsanız ve gönderici kuruluş bulamam diye endişeleniyorsanız bunun için kaygılanmayın. Erasmusgram olarak size en uygun gönderici kuruluş için yönlendirme yaparız.

SALTO platformu üzerinden yapılan çağrılarda ise mutlaka gönderici kuruluş bilgileri isteniyor. Gönderici kuruluş bilgileri girmezseniz başvurunuz direkt reddedilir.

Üye olma şartı var mı?

Projelere katılırken gönderici kuruluşunuza üye olmanıza gerek yok. Talep edilmez. Fakat bazı kuruluşlar üye olmanızı isteyebilir. Bu durumda gönderici kuruluşunuz ile iletişim kurmanız gerekiyor.

Gönderici kuruluşun önemi nedir?

Gönderici kuruluş, sizin projeye başlangıç tarihine kadar süreçte destek olan, evrak konusunda yönlendirme yapan, ev sahibi kurum ile iletişim kurmanızı sağlayan destekleyici kuruluştur.

Gönderici kuruluşunuzun sizinle bu süreçte iletişim olması önemlidir.

Ev sahibi kurum ile problem yaşarsanız bunun çözümü için gönderici kuruluşunuz ile iletişim halinde olarak sorunu kolay bir şekilde çözümü için değerlendirme yapmanız gerekir.

Gönderici kuruluş benden ücret talep eder mi?

(Gençlik değişimi projeleri için )

Gönderici kuruluş ve ev sahibi kurum sizden katılımcı ücreti talep etmez, fakat ev sahibi kurum sizden kurum giderleri , üye adı altında ücret talep edebiliyor.

Ev sahibi kurum için de bu geçerli. Fakat ev sahibi kurum için bu nadir oluyor. Ev sahibi kurum ise proje masrafları haricinde cüzi miktarda ( tabi euro olduğu i için pek cüzi olmayabiliyor özellikle öğrenciler için)

ESC projeleri için ise herhangi bir katılımcı ücreti söz konusu değildir. Çünkü ev sahibi ve gönderici kuruluş ulusal ajanstan hibe alıyor.

Fatih Öncebe

Gençlik değişimi hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız ilgili yazımıza erişmek için tıklayınız

Exit mobile version