Site icon Erasmusgram

Portekiz’de Yapılacak En iyi 13 Şey

Portekiz, Avrupa’nın Güney bölgesinde, İberya Yarımadası’nda yer alan bir ülke ve Portekiz, Avrupa’nın en eski ülkesidir. Hatta Portekiz zamanında 15. yüzyıldan itibaren dünyanın yarısını kontrol etmekten sorumluydu.

Zengin bir mirasa ve birçok etkileyici yere sahip olan Portekiz’e seyahat etmeyi düşünüyorsanız programınızda olması gereken 10 şeyi sıralıyoruz

Lizbon’da 25 Nisan köprüsünde trene binin

Bu büyük asma köprü, Lizbon’daki en bilinen ve popüler yerlerden biridir ve size şehrin en iyi manzarasını sunar. Diğer bazı asma köprülerin aksine, burada yaya geçidi yoktur, ancak araba kullanabilir veya trene binebilir ve altınızda uzanan Tagus Nehri’nin keyfini çıkarabilirsiniz.

Castelo de Guimaraes’i keşfedin

Castelo de Guimaraes, Portekiz’in ilk hükümdarı Dom Afonso Henriques’in doğduğu yer olarak ün kazanma iddiasındadır. Bir zamanlar Portekiz’in eski adı olan Portucale’nin başkentiydi ve ülkedeki bir başka UNESCO Dünya Mirasına girmiş bir yer.

Mosteiro Palacio Nacional de Mafra Sarayı

Mafra’da yer alan Ulusal Saray ve Manastır, 1717 senesinde inşa edilmiştir ve sıradan bir manastır özelliği taşımalıydı fakat o zamanlarda Portekiz’e gelen zenginlikler sebebiyle proje çok daha görkemli bir saray haline geldi.  Saray’de 40 bin kitap bulunan bir kütüphaneye bile rastlayabilirsiniz.

Museu Calouste Gulbenkian’ı ziyaret edin

Bu müze, Portekiz’de en çok ziyaret edilen müzelerden biridir. 4000 yıldan daha eski eserlere sahip olmakla övünür. Bu kütüphaneyi ziyaret etmek, Portekiz’deyseniz yapmanız gereken şeylerden biri.

Universidade de Coimbra’yı ziyaret edin

‘Coimbra Üniversitesi’ olarak adlandıracağımız Universidade de Coimbra, Portekiz’de ziyaret etmeniz gereken yerlerden biridir. Geçmişini araşırmanızı tavsiye ederiz. UNESCO Dünya Mirası listesine de girmiştir.

Bom Jesus do Monte çevresinde bir tur atın

‘Bom Jesus Kilisesi’ olarak da bilinen Bom Jesus de Monte, ülkedeki en büyük dini yapılardan biridir. Dini yerleri gezmeyi seven kişiler için güzel bir seçim olacaktır.

Convento de Cristo’nun ihtişamının tadını çıkarın

Convento de Cristo’yu ziyaret etmek, çoğu kişinin yapılacaklar listesine girmiş durumda. Manastırın bir kilisesi vardır; Şarola kilisesi. Manastır aslen Tapınakçıların eviydi. Her zaman Tapınakçıların tarihleriyle bağlantı kurmak istediyseniz, bu manastırı ziyaret edebilirsiniz.

Furnas Gölü’nde tekne gezintisine çıkın

Kano yapmayı seviyorsanız ve bunu yapmak için harika bir yer arıyorsanız, Furnas Gölü en iyi seçiminiz. Bu göl, kaplıcalar ve volkanik patlamaların etkisiyle kaplıdır.

Belem Kulesi’ne çıkın

15. yüzyıldan kalma kulesine tırmanmak, Portekiz’de yapılacak en iyi şeyler arasında olmalı, popüler olarak ‘Torres de Belem’ olarak anılan kule, düşmanlara karşı korunmak için dikildi.

Matosinhos Plajı’nın kumlarının tadını çıkarın

Huzur, dinginlik veya saçınızı dökecek bir yer arıyorsanız Matosinhos Plajı’nın altın kumlarında yürüyün. Bu plajda voleybol, futbol gibi spor aktiviteleri yapılabilmektedir. Sörf yapmayı seviyorsanız şanslısınız.

Palacio Nacional de Sintra’yı gezin

Tarihle ilgileniyorsanız ve Portekiz’de yapılacak mükemmel bir şey arıyorsanız, Sintra Ulusal Sarayı’nı ziyaret edin. Bu 14. yüzyıldan kalma sarayın, ülkedeki ayakta kalan en eski saray olduğuna inanılıyor.

Oceanario de Lisboa’yı ziyaret edin

Oceanario de Lisboa, Lisbon’da bulunan bir akvaryumdur. Bu akvaryumu ziyaret etmek, Portekiz’i ziyaret ediyorsanız yapılacak en iyi şeylerden biridir. Proje, halkı deniz yaşamının korunması konusunda eğitmeyi amaçladığından, bu listede en iyi seçimlerden birisidir.

Mosteiro dos Jeronimos’ta nefes kesici bir manzaranın tadını çıkarın

Lizbon şehrinde bulunan Mosteiro dos Jeronimos, ülkede son derece önemli bir yapıdır. Bu kilisenin Manueline mimari tasarımında inşa edilmiş bir manastırı vardır. Kilisenin içi güzel süslemelerle tasarlanmıştır. Vasco de Gama ve Luis de Camoes’un mezar taşları, bu kilisenin en iyi seçim olmasının nedenleri.

Exit mobile version