Site icon Erasmusgram

Portekiz , Viseu 26 Haftalık Gönüllülük Projesi

FAALİYET AÇIKLAMASI

Gönüllüler, Adamastor tarafından Viseu Gençlik Merkezi için halihazırda geliştirilen faaliyetlere entegre edilecek. Ayrıca Adamastor’un desteğiyle veya organize edilen Erasmus+, ESC programlarının yanı sıra etkinlik ve faaliyetlerin yaygınlaştırılmasına ve tanıtımına yardımcı olacaklardır (örn. Viseu Belediyesi, Instituto Português da Juventude e Desporto, Agência Nacional Erasmus+ JA). Gönüllüler çocuklar ve gençler için oyunlar, atölyeler, animasyonlar, sunumlar, etkinlikler düzenleme şansı bulacaklar.

 

Ayrıca kendi projelerini organize etme ve süreç boyunca özel ders alma fırsatı da var. Gönüllüler, özellikle tanıtıma destek olmak üzere yürüttüğümüz etkinliklerin koordinatörlerine asistanlık yapacak.

 

Bu deneyim sayesinde sosyal medya için video ve fotoğraf yapma deneyimi kazanabilirler, ör. grafik oluşturmak, fotoğraf çekmek ve işlemek, sosyal medya için hikayeler oluşturmak, videolar, ancak esas olarak bazı faaliyetlerden sorumlu olabilirler.

 

KONAKLAMA, YEMEK VE ULAŞIM DÜZENLEMELERİ

 

Gönüllüler, kuruluşa ait (www.adamastor.org.pt/hiviseu) Pousada de Juventude de Viseu’da ortak odalarda (yalnızca diğer gönüllülerle paylaşılan) ağırlanacaktır.

 

Hostelde, her sabah 07:30-10:00 saatleri arasında verilen kahvaltı dışında, gönüllülerin kendi yemeklerini hazırlayabilecekleri tam donanımlı bir mutfak bulunmaktadır.

 

Yemek ve harçlık günlük 10€. Seyahat, bilet, biniş kartı vb. teslimi ile ESC’nin kapsadığı limite kadar geri ödenecektir. Koşullar hakkında daha fazla bilgi edinmek için lütfen projenin bilgi paketini okuyun.

FAALİYET SIRASINDA EĞİTİM

 

Gönüllüler aşağıdaki konularda eğitilecektir:

Yaygın eğitim; ESC ve Erasmus+ programları; Kültürel çeşitlilik, kültürlerarası öğrenme, kültürlerarası bir ortamda yaşama, sağlıklı yaşam tarzları, sosyal içerme ve refah için bir araç olarak spor; Portekiz dili ve kültürü; gençlik kartı;

 

Tüm proje boyunca çeşitli atölye çalışmaları ve oturumlar aracılığıyla gönüllü, ekip çalışması, etkili iletişim ve zaman yönetimi gibi beceri ve yetenekler kazanır. Ulusal Ajans, yalnızca uzun vadeli faaliyetler için varışta ve ara dönem eğitimleri (çevrimiçi veya ön hazırlık) sağlar.

 

KATILIMCI PROFİLİ

 

Yaratıcı, çocuklarla/gençlerle zaman geçirmeye istekli gönüllüler arıyoruz. Eğitim faaliyetleri düzenlemeye, sosyalleşmeye ve toplumu etkilemeye ilgi göstermelidirler; inisiyatif ile yaratıcı; dayanışma ve Avrupa kimliği ile ilgili değerleri ve idealleri paylaşmak;

 

Portekizce öğrenmeye istekli, takım halinde çalışabilen; sorumlu, esnek; bu proje tarafından motive edilmiş ve projenin tüm süresi boyunca katılabilecektir.

 

Proje hakkında daha fazla bilgi edinmek için şu adresten iletişime geçebilirsiniz: esc@adamastor.org.pt

 

Başvuru için tıklayınız

 

Daha fazla fırsata erişmek için Telegram kanalımıza katılabilirsiniz. Katılmak için tıklayınız

Exit mobile version