Site icon Erasmusgram

Portekiz , Braga 5 Günlük Erasmus+ Eğitim Kursu Projesi

Eğitim sırasında katılımcılar, gençlerin yerel düzeyde karar alma süreçlerinde aktif rol almalarını sağlayan gençlik katılım yapılarını ve araçlarını oluşturmak ve güçlendirmek için yetkinlikler geliştirebilecekler.

Katılımcılar, gençlik katılımı için etkili standartlar, modeller ve yapıları keşfetme ve demokrasilerimizin gelişimi ve sürdürülebilirliğinde gençlerin rolünün farklı gerçekleri, deneyimleri ve fırsatları hakkında daha derin bir anlayış geliştirme fırsatına sahip olacaklar.

Bu şekilde, gençlerin yetkin ve ilgili vatandaşlar olmalarına destek olacak ve geleceklerini etkileyecek karar alma süreçlerinde aktif rol almalarına olanak sağlayacak bilgi ve beceriler kazanacaklar.

Bu Eğitimin özel amaçları şunlardır:

Gençlerin karar alma süreçlerine katılımı için farklı araç ve yapıları belirlemek ve sunmak;

Gençlik politikaları, gençlik eylem planları, yerel gençlik konseyleri ve eş-yönetim gibi yerel düzeyde bu tür araç ve yapıları uygulama ve oluşturma konusunda katılımcıların yetkinliklerini geliştirmek;

Yerel düzeyde gençlik alanından sorumlu kilit paydaşlar arasında bir bağlantı ve ortak anlayış oluşturmak;

Gençlik liderlerini, gençlik çalışanlarını ve yerel yönetimlerin temsilcilerini dijital çözümleri kendi yerel gerçekliklerine uygulamak için yetkilendirmek;

Yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinden oluşan katılımcılar tarafından geliştirilen ve eğitim sonunda yerel düzeyde uygulanmak üzere bir yerel eylem planı oluşturmak.

Program 20-26 Mart tarihleri arasında gerçekleşecektir.

Ev sahibi Kurum: DYPALL

DYPALL tarafından farklı Avrupa ülkelerinde haritalanan iyi uygulamalara ve modellere dayalı olarak yerel düzeyde gençlerin karar alma süreçlerine katılımı için etkin standartları, modelleri ve yapıları keşfetme fırsatına sahip olacaklar. bu deneyimi kendi yerel gerçekliğine dönüştürür.

Bu, katılımcıların etkin karar verme sürecinde gençleri desteklemek için beceri ve bilgi edinmelerini sağlayacaktır.

Ayrıca, farklı şeyler hakkında daha derin bir anlayış geliştireceklerdir.

Demokrasilerimizin gelişmesinde ve sürdürülebilirliğinde gençlerin rolünün gerçekleri, deneyimleri ve fırsatları. Ayrıca projenin, ortaklarımızın ülkelerinde Akdeniz’in her iki yakasındaki karar alma süreçlerine gençlerin katılımının daha iyi anlaşılmasına ve potansiyelleri ve zorlukları hakkında tartışmalara katkıda bulunmasını bekliyor.

Herhangi bir sorunuz olduğu takdirde  Sara Bottesin ile,  sara.bottesin@dypall.com mail adresi üzerinden iletişim kurabilirsiniz.

Son başvuru tarihi 31 Ocak 2022

Başvuru formunu ingilizce doldurunuz.

Projenin bilgi paketine erişmek için tıklayınız

Başvuru formuna erişmek için tıklayınız

Exit mobile version