Site icon Erasmusgram

Portekiz 6 Aylık ESC Gönüllülük Projesi

Türkiye’den 2 gönüllü aranıyor.

Proje kapsamında seyahat masrafları, konaklama, yemek karşılanıyor.

Portekizce dil desteği verilecektir. Her ay cep harçlığı verilecektir.

Vize ücretsizdir.

Ev sahibi kurum:  Mundo Inseparável Associação (MIA)

Proje yeri: Alcochete/Montijo, Portekiz

PROJE ÖZETİ:

“NÃO SOU O ÚNICO”, farklı faaliyetleri içeren bir Avrupa Gönüllü Hizmeti projesidir ve Alcochete/Montijo’da beşinci kez uygulanacaktır.

Projenin ana odak noktası kültürlerarası eğitim, sosyal becerilerin geliştirilmesi ve kültürel canlandırmadır.

Projenin hedefleri şunlardır:

kültürlerarası diyaloğu derinleştirmek, yerel topluluk arasında diğer kültürlere karşı hoşgörü ve bilgiyi güçlendirmek, çocuklar ve gençler arasında sosyal ve iletişim becerilerini geliştirmek.

Hedeflerimize ulaşmak için çoğunlukla yaygın eğitim metodolojileri kullanacağız.

GÖNÜLLÜLERİN GÖREVLERİ:

Ev sahibi kuruluşun desteğiyle, gönüllü, aşağıdaki gibi görevlerin geliştirilmesine dahil olacaktır:

ÇOCUKLAR İÇİN ANİMASYON: Gönüllüler farklı okulları ve kar amacı gütmeyen kuruluşları ziyaret edecek ve çocuklar için animasyon etkinlikleri geliştirecekler.

SOKAK ANİMASYONU: ​​MIA ekibiyle birlikte gönüllüler yerel topluluk için flash mob, şehir oyunu vb. gibi animasyon etkinlikleri düzenleyecektir.

GENÇLER İÇİN ÇALIŞTAYLAR: gönüllü, aşağıdakiler gibi çeşitli konularda atölye çalışmaları hazırlayacak ve yürütecektir: gönüllülük, farklı kültürler; dil, iletişim becerilerini ev sahibi organizasyonun desteğiyle gençlere sunmak;

ÇOCUKLAR İÇİN ÇALIŞTAYLAR: Gönüllü, çocuklarla atölye çalışmaları için konu seçecek ve bunları MIA ekibinin yardımıyla yürütecek.

KÜLTÜRLERARASI TOPLANTILAR: Ev sahibi kuruluş, gönüllünün kültürünün farklı yönlerini (yemek, müzik, gelenekler, doğa vb.)

KULÜP TOPLANTILARI VE KONUŞMALARI: Gönüllüler, gençlerin ve yetişkinlerin yabancı dil becerilerini geliştirebilecekleri gayri resmi toplantılara ev sahipliği yapacaklardır.

TEMATİK ATÖLYELER: (örn. Yemek pişirme, sanat, müzik, spor) seçilen hedef grup için (yaşlılar, çocuklu genç anneler, vb.).

KİŞİSEL PROJELER: Gönüllüye, eğer rahatsa, kişisel bir proje geliştirmesi için alan verilecektir. Örneğin kültürlerarası bir basketbol maçı, müzik festivali vb. Düzenlilik ve süre, uygulanacak fikirlere bağlı olacaktır.

İÇERİK OLUŞTURMA: Gönüllü, topluluk için mevcut olacak tematik videolar gibi çevrimiçi platformlarımız için içerik oluşturmaya yardımcı olacaktır.

ÇALIŞMA YAPISI

Gönüllüler haftalık bir program alacaklar. Gönüllüler haftada 5 gün, haftada 35 saate (günde 7 saat) kadar çalışacak.

Bunlara hazırlık, ekip toplantıları, değerlendirme ve dil desteği dahildir. Gönüllülerin çeşitli fırsatları deneyimlemelerini sağlamak için görevlerin yoğunluğu ve türü dikkate alınarak haftalık bir program ortaklaşa belirlenecektir.

Bazen gönüllülerden hafta sonları çalışmaları istenebilir, bu gerçekleşirse, gönüllü başka bir zamanda eşdeğer boş günlere sahip olacaktır.

KONAKLAMA

Gönüllüler, Alcochete veya Montijo’nun merkezinde uygun şekilde donatılmış kiralık bir dairede kalacak ve muhtemelen başka bir gönüllüyle aynı odayı paylaşacak (daha fazla ayrıntı daha sonra teyit edilecektir).

Proje Mayıs-EKim 2022 arasında gerçekleşecektir. Başvuru yapmak isteyenler geral@mundoinseparavel.pt adresine mail atarak ingilizce olarak başvuru formunu isteyebilir.

Projenin bilgi paketine erişmek için tıklayınız

Daha fazla fırsata erişmek için Telegram kanalımıza katılabilirsiniz. Katılmak için tıklayınız

Exit mobile version