Site icon Erasmusgram

Portekiz 26 Haftalık Gönüllülük Projesi

FAALİYET AÇIKLAMASI

1 Mart 2023’te 5 ay süreyle başlayacak olan proje, YUPI tarafından desteklenecek ve ortak bir kuruluş olan EKOA’da geliştirilecek.

EKOA, yalnızca çocukların öğrenme şeklini dönüştürmekle kalmayıp, her şeyden önce okul ilişkilerini gerçek, toplumsal bir varlığa dönüştürmeye kendini adamış bir evde eğitim tesisidir.

 

Bu sadece çocuklara yönelik bir proje değil, öğrenmelerinde ve dünyayı dönüştürmelerinde birbirlerini destekleyen her yaştan insandan oluşan bir topluluktur.

 

Bazı görevler şunlardır:

Sınıf ve mutfak desteği, ekoloji, sanat, kültür, müzik, dil vb. alanlarda farklı atölye çalışmaları ve etkinlikler hazırlamak ve yönetmek, sosyal medya ve web için Canva’da grafikler tasarlamak.

Daha fazla bilgi almak için lütfen geral@yupi.pt adresine yazınız.

 

KONAKLAMA, YEMEK VE ULAŞIM DÜZENLEMELER

Gönüllü, EKOA’ya 2 dakikalık yürüme mesafesinde, yerel halkın yaşadığı, tek kişilik odalı, ortak banyolu ve mutfaklı bir evde konaklayacaktır. Havlular, çarşaflar ve battaniyeler temin edilmektedir.

Wi-fi evde ve EKOA’da mevcuttur. Öğle yemeği sırasında EKOA’da vejetaryen yiyecekler sağlanacak ve akşam yemeği gönüllü tarafından (veya okuldan fazla öğle yemeği alınarak) hazırlanacaktır.

Harçlıkların yanı sıra yol, konaklama, yemek, yerel ulaşım ve aktivite giderleri Ev Sahibi Kuruluş tarafından karşılanacaktır. Seyahat etmenin çevresel yolu (tren, otobüs vb.) kuvvetle teşvik edilmektedir.

FAALİYET SIRASINDA EĞİTİM

Proje sırasında gönüllü, uygulamanın kalitesini artırmak için Portekiz Ulusal Ajansı tarafından sağlanan varışta eğitim alacaktır.

Ayrıca, OLS platformu aracılığıyla Portekiz dili dil kursu, varış öncesinde ve Portekiz’de kaldığınız süre boyunca, hedef grupların yanı sıra yerel toplulukla günlük etkinliklere daha kolay dahil olmayı sağlayacak şekilde sunulacaktır.

Her gönüllüyü bireysel Portekizce dersleriyle destekliyoruz ve ayrıca Portekizce öğrenmenin çok ilgi çekici bir yolu olduğu için okuldaki çocuklarla iletişimi teşvik ediyoruz.

KATILIMCI PROFİLİ

Çocuklarla çalışma konusunda deneyimli, açık fikirli, motive, proaktif, sorumlu, iletişim kurabilen, yaratıcı ve alternatif bir eğitim sisteminde çalışabilecek 1 gönüllüye ev sahipliği yapmak isteniliyor.

Fiziksel işten, böceklerden, kirlenmekten veya ıslanmaktan kim korkmaz. Dijital beceriler de memnuniyetle karşılanmaktadır.

EKOA yaşayan, özgür, sürekli değişen bir topluluktur ve esneklik temel bir beceridir. Alternatif eğitim biçimleri, çevre, yaratıcı ifade (kendin yap, sanat ve zanaat), sürdürülebilirlik, vejeteryanlık ile ilgileniyorsanız bu proje tam size göre. İletişimsel İngilizce gereklidir.

 

Başvuru için tıklayınız

 

Daha fazla fırsata erişmek için Telegram kanalımıza katılabilirsiniz. Katılmak için tıklayınız

Exit mobile version