Site icon Erasmusgram

Portekiz 17 Haftalık Gönüllülük Projesi

AKTİVİTE AÇIKLAMASI

Bölgede hareketlilik projesi kapsamında çalışan ve gençlere rehberlik eden gönüllülük, yardım ve kültürel hareketlilik faaliyetlerinde bulunan akredite STK veya kuruluş bulunmamaktadır.

Bu, bölgede ilk akredite STK’dır. Derneğimiz genç ve dezavantajlı gruplara yönelik aktif faaliyetler yürütmektedir. Eğitim, sosyal uyum, gönüllülük, sanat ve spor önceliklerimiz arasındadır. Dernek tüzüğümüz ve yönetim kurulu kararlarımız bu yöndeki çalışmaları desteklemektedir.

 

Ayrıca bölge ve ilin aşırı mülteci akını ve dezavantajlı bireylerin sayısı bizi bu konuda çalışmaya itti. Şehir 150 bin yerli ve 160 bin mülteciye ev sahipliği yapıyor. Bu akreditasyon ve hareketlilik projesinin kent kültürüne ve toplumuna önemli katkılar sağlayacağına inanıyoruz. Bu nedenle yurt dışına 3 gönüllü gönderip bizimle çalışmaya geri döneceğiz.

 

KONAKLAMA, YEMEK VE ULAŞIM DÜZENLEMELERİ

 

Gönüllülük projesi Portekiz’in Barcelos kentinde gerçekleşecek.

Barcelos, gönüllüler için keyifli bir mekan oluşturan ve gönüllülerin getirdiği deneyim, faaliyetler ve bilgi alışverişi ile kazanılan yerel halka fayda sağlayan bu projeyi sahiplenmek için tüm şartlara sahiptir.

 

Gönüllüler, Barcelos şehir merkezinde bulunan oda başına iki/üç yataklı özel bir evde/dairede ağırlanacak. Her gönüllü, güzel, güvenli ve keyifli bir deneyim sağlayan tüm olanaklara (buzdolabı, çamaşır makinesi, mobilya, yatak odası kıyafetleri, çatal bıçak takımı) sahip bir eve sahip olacaktır.

 

ETKİNLİK SIRASINDA EĞİTİM

 

Bilgilerimizi ekip içinde paylaşıyoruz. Sürekli birbirimize öğretiyoruz ve birbirimizden sürekli öğreniyoruz – bu ilke ESC gönüllüleri için de geçerlidir.

Başlangıç ​​döneminde, her mürettebat üyesinin işiyle tanışacaksınız, böylece kimin neyi, nasıl yaptığını anlayabilirsiniz.

 

Bu, neye odaklanmak istediğinize, hangi aktiviteyi ve beceriyi geliştirmek veya büyütmek istediğinize karar vermenizi sağlar. Gönüllülere, pratik yaparak öğrenebilecekleri ve ilgi ve isteklerinizi geliştirmek için gerekli araçları ve desteği verebileceklerine güveniyor.

KATILIMCI PROFİLİ

 

Bu ESC, 18 – 30 yaş arasındaki tüm gençlere açıktır. Gönüllüler etnik kökenleri, dinleri, cinsel yönelimleri veya siyasi görüşleri ne olursa olsun adil, şeffaf ve objektif bir şekilde seçilecektir.

Seçim süreci, IAFA işbirliği ile gönderen kuruluş KOZDER tarafından yapılacaktır.

 

Başvuru için tıklayınız

Daha fazla fırsata erişmek için Telegram kanalımıza katılabilirsiniz. Katılmak için tıklayınız

Exit mobile version