Site icon Erasmusgram

Polonya , Zakopane 7 Günlük Erasmus+ Eğitim Kursu

Türkiye’den Eğitim Kursu projesi için Türkiye’den 3 katılımcı arıyoruz.

Zakopane, Polonya 06-14 Ekim 2022

 

Projenin Tanımı

 

Silahlı çatışmalardan etkilenen veya mülteci krizinin yaşandığı Avrupa bölgelerinde büyüyen, fiziksel ve yapısal şiddete maruz kalan ve/veya bu şiddetin sonuçlarına katlanan birçok genç, genellikle dramatik yaşam oluşturan deneyimler, duygular ve zorluklarla karşı karşıya kalmaktadır.

Bu tür deneyimler, kendilerine ve diğer topluluklara yönelik görüşlerini ve davranışlarını, çatışma ve barışla olan ilişkilerini ve kimliklerini güçlü bir şekilde etkileyebilir.

Birçok genç, kendileri nefret, şiddet ve ayrımcılığın çoğaltıcıları olmak yerine yapıcı girişimlerde bulunmayı ve diyalog kurmayı tercih ediyor. Bu gençler desteklendiklerinde ve rollerinde kabul edildiklerinde, akran liderleri ve eğitimciler olabilirler ve karşılığında diğer gençleri diyalog, arabuluculuk, çatışma dönüşümü ve barış çalışması projelerine dahil edebilirler.

 

Taban sporlarının İnsan Hakları eğitimiyle kapsayıcı katılımının disiplinler arası yaklaşımı, önyargıyı tanımayı ve ele almayı, saldırgan ve dışlayıcı milliyetçilik biçimleriyle mücadele etmeyi ve çok kültürlü/çok kültürlü ortamlarda aktif olan genç spor çalışanları için gerekli yetkinlikleri belirlemeyi kolaylaştırabilir.

 

Lütfen Eğitim Kursunun tamamen yaygın bir eğitim faaliyeti olduğu ve başarısının mevcut herkesin aktif katılımına bağlı olduğu için size akademik bilgi sağlamayacağını unutmayın.

NOT: Eğitim sırasında katılımcılar yerel gençler için halk sporu ve İHE halk festivalini hazırlayacak ve uygulayacaktır. Eğitim kursundan sonra, katılımcıların yerel topluluklarında halk sporları ve İHE (veya benzer etkinlikler) için halka açık festivaller düzenleyerek takip faaliyetleri hazırlaması ve uygulaması gerekir.

Projenin amaçları:

-İHE, barış inşası ve kültürlerarası diyalogdaki katılımcıların yetkinliklerini (bilgi, beceri ve tutumları) geliştirmek;

 

-Katılımcının kişisel başarılı spor ve sosyal uygulamalarını ve öğrenme stratejilerini olumlu ve güvenli bir birlikte yaşama ve öğrenme atmosferinde paylaşmak;

 

-Katılımcıları gençlerle taban sporunu ve İHE’yi kullanarak barış inşası faaliyetlerinde çoğaltıcılar ve akran liderler rollerinde motive etmek ve desteklemek, onları takip girişimlerini uygulamaya teşvik etmek;

– Uluslararası taban sporları ve İHE Gençlik Antrenörleri ağını güçlendirmek;

 

-Herkes için spora daha fazla katılım ve eşit erişim yoluyla, sosyal içermeyi, eşit fırsatları ve sağlığı geliştirici fiziksel aktivitenin önemi konusunda farkındalığı teşvik etmek.

Dil:

– Proje boyunca yapılacak tüm çalışmalar İngilizce olacaktır.

– İngilizce bir avantaj olacaktır, ancak dil seviyesi tek seçim kriteri olarak kabul edilmeyecektir.

 

Proje kapsamında seyahat masrafları, konaklama, yemek karşılanacaktır.

 

Başvuru için tıklayınız

Daha fazla fırsata erişmek için Telegram kanalımıza katılabilirsiniz. Katılmak için tıklayınız

Exit mobile version