Site icon Erasmusgram

Polonya , Wroclaw şehrinde Erasmus+ Gençlik Değişimi

Polonya’nın Wroclaw şehrinde gerçekleşecek gençlik değişimi projesi için Türkiye’den 10 katılımcı aranıyor.

Projenin ismi:  “Let’s Open to the Others”

PROJE ÖZETİ

Projemizin temel amacı, diğer insanlara karşı duyarlılığı artırmak, ön yargılarımızdan kurtulmak ve zor bir yaşam durumunda olan insanlarla aramıza mesafe koymak ve bu kişilerle iş birliği içerisinde deneyim ve beceri kazanmaktır.

Günümüz dünyasında giderek daha yalnız ve kapalı hale geliyoruz. Ailelerimiz küçülüyor, sosyal temaslar daha az yoğun hale geliyor ve yerini giderek sanal gerçeklik alıyor. Bu nedenle kurduğumuz ilişkiler daha zayıf ve daha az kalıcıdır.

İlişkilerin sınırlamaları, kendimizi bizden önemli ölçüde farklı olan insanlardan uzaklaştırır. Kendileriyle iletişim kuramadığımız için bu tür durumlardan kaçınıyoruz ve bu da aramızdaki büyüyen mesafeyi aşmamızı daha da zorlaştırıyor.

Bu nedenle, dezavantajlı geçmişlerden gelen insanlar giderek daha fazla marjinalleştiriliyor.

Projemizde, özellikle yardım gerektiren zor durumlarda, diğer insanlara karşı duyarlılığımızı ve onlarla işbirliği yapma yeteneğimizi incelemek ve geliştirmek istiyoruz.

Engellilik, bağımlılık, sosyal dışlanma vb. gibi zor yaşam durumlarında insanların karşılaştığı sorunlara bir göz atmak istiyoruz.

Bu tür insanları desteklemenin farklı yollarını öğrenmek ve onlarla bağımsız işbirliğine girmek istiyoruz.

Bu sayede onlara daha açık olabilmek için durumlarını daha iyi anlayabileceğiz. Bu şekilde, onlara dair algımızı değiştirmek istiyoruz. Bu tür insanlara karşı tutumu değiştirmek, bu tür ortamlarda gelecekteki sosyal ve profesyonel faaliyetlerimizi etkin bir şekilde üstlenmemizi sağlayacaktır.

Projemiz çerçevesinde zorlu yaşam durumlarında insanların bireysel yaşam yollarını öğrenecek ve karşılaşılan sorunlarla yüzleşeceğiz.

Bu sayede durumlarını daha iyi anlayabileceğiz ve onlara daha açık olacağız. Bu tür insanları ve etkilerini desteklemek için de farklı yollar kullanacağız. Bu sayede onlara etkili bir şekilde yardım edebileceğiz ve görünüşte destekleyen ve birçok zararlı sonuç doğuran davranışlardan kaçınabileceğiz.

Sahada planlanmış simülasyonlar, tartışmalar ve etkinlikler, birbirimizi tanımamızı ve içimizde etkinlik ve toplum yanlısı düşünmeyi uyandırmamızı sağlayacaktır.

Son olarak, yaşlılar için sanat dersleri hazırlayacağımız çocuk bakım merkezlerinden çocuklar ve gençlerle çalışacağız. Burada, daha önce başkalarının yardımını kullanmış olan kişileri içeren bir rol değiştirme kullanacağız. Bu sayede onlara değer algılarını geliştirecek ve yaşam tutumlarını değiştirecek önemli deneyimler kazandırmış olacağız. Bu şekilde, marjinal çevrelerle işbirliği içinde değerli deneyim ve araçlar toplayacak, aynı zamanda sosyal ve profesyonel taahhüdümüzde benzer faaliyetleri sürdürmek için coşku ve enerji kazanacağız.

Proje 5 ülkeden gençleri kapsayacak: Yunanistan, Litvanya, Polonya, Türkiye ve Romanya. Her grup 10 kişi + 2 liderden oluşacaktır.

Yakında bağımsız bir kişisel ve profesyonel hayata başlayacak olan insanlarız. Sosyal duyarlılık ve diğer insanlarla işbirliği konusuyla ilgileniyoruz. Bilgi ve tecrübemizi başkalarıyla paylaşmak, aynı zamanda bu alanda kendi beceri ve yeteneklerimizi geliştirmek istiyoruz. İşlediğimiz konuların sadece gençlik alanında değil, yetişkinler arasında da giderek daha güncel hale geldiğini fark ediyoruz.

Önemli Not: Maalesef mevcut kısa zamandan dolayı yalnızca yeşil pasaport sahibi veya halihazırda geçerli Schengen vizesi olan katılımcılar seçilecektir. Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Gönderici Kuruluş: KARGENC CLUB

Başvurular 18 Mart Cuma günü 20:00’da son bulacaktır. Sonuçlar en geç 21 Mart 20:00’a kadar açıklanacaktır.

Başvuru formuna erişmek için tıklayınız

Daha fazla fırsata erişmek için Telegram kanalımıza katılabilirsiniz. Katılmak için tıklayınız

Exit mobile version