Site icon Erasmusgram

Polonya, Varşova 8 Farklı ESC Gönüllülük Projesi

Bu projeler için Türkiye’den başvurular kabul ediliyor.

Polonya’daki 8 farklı ev sahibi organizasyonu desteklemek için 17 Schuman Gönüllüsü için çağrı başladı!

Avrupa yolculuğunuza bizimle başlayın ve Ekim 2022’den Temmuz/Eylül 2023’e kadar Avrupa Dayanışma Programında Polonya’da gönüllü olun.

8 farklı fırsatı birleştiren bir proje: okullarda gençlik çalışması, Polonya okullarında Avrupa ve kültürlerarası eğitimin desteklenmesi, engelli çocuklar için anaokullarına yardım, yerel topluluklardan ve diğerlerinden çocukların gelişiminin desteklenmesi. 8 barındırma kuruluşundan birini destekleyebilirsiniz:

Engelli çocuklar için 3 adet devlet anaokulu: Özel Anaokulu 213, Özel Anaokulu 393 ve görme engelli çocuklar için anaokulu: Özel Anaokulu 245 (Varşova),

Devlet anaokulu: Anaokulu 146 (Varşova),

Çocukları Geliştirme Etkinliği Derneği “CHANCE” – mümkün olan en iyi gelişimi sağlamaya, çocukların eğitim koşullarını iyileştirmeye ve erken çocukluk eğitiminde iş kalitesini yükseltmeye odaklanan bir STK (Varşova),

Wojkowice’deki Okul Kompleksi’ndeki Avrupa Entegrasyon Kulübü – Avrupa Entegrasyon Kulübü üyeleri ve okul öğrencileri için yaygın Avrupa eğitimi (Silezya bölgesinde Wojkowice),

1 Nolu Çift Dilli İlköğretim Okulu (Varşova),

Varşova’daki Polonyalı Robert Schuman Vakfı.

Ev sahibi kuruluş başta olmak üzere tüm gönüllüleri entegre etmek için tüm Schuman gönüllüleri için ortak etkinlikler düzenlenecektir.

Tüm Schuman gönüllüleri, Schuman gönüllülerinin sosyal medya kanallarına katkıda bulunacak, haftalık toplantılara katılacak, deneyimlerine adanmış bloglar yazma fırsatı bulacak, Schuman Vakfı tarafından düzenlenen Avrupa Günü kutlamalarında aktif olarak yer alacak,

-Schuman Vakfı tarafından organize edilen varış eğitimi.

Ne sağlanır?

ESC program kurallarına göre konaklama, harçlık, yemek yardımı, yerel ulaşım, projeye gidiş-dönüş ulaşım, sigorta, dil kursu, vize masrafları sağlanmaktadır.

Her gönüllünün ayrıca bir eğitmeni ve mentoru olacaktır. İhtiyaç duyulması halinde özel ihtiyaçlara yönelik destek sağlanacaktır. Daha fazla ayrıntı için lütfen tam gönüllü çağrısının bulunduğu klasöre bakın.

Kimi arıyoruz?

Katılımcı ve ortak ülkelerden birinde yasal olarak ikamet eden 18 ila 30 yaşları arasındaki gönüllüler. Gönüllülerimiz arasında çeşitli yaş, cinsiyet ve milletlerden oluşan bir denge arıyoruz. Tüm adayların European Solidarity Corps veritabanına kayıtlı olması gerekir.

Proje sırasında gerekli olanlar edinilebileceğinden belirli bir bilgi, beceri veya deneyim gerekli değildir. Deneyimli gönüllüler değil, belirli bir ev sahibi kuruluşta hizmet sırasında çok şey öğrenecek ve güçlü bir şekilde motive olmuş gönüllüler arıyoruz. Lehçe öğrenme isteği kabul edilir.

 

Daha az fırsatı olan adaylar başvurabilir – bu başvurular öncelikli olarak analiz edilecektir. Lütfen durumunuzu başvuru formunda bildiriniz. ESC program kurallarına göre, daha az fırsat engellilik, sağlık sorunları, eğitim ve öğretim sistemleriyle bağlantılı engeller, kültürel farklılıklar, sosyal veya ekonomik engeller, ayrımcılıkla bağlantılı engeller, coğrafi engellerdir.

Kültürlerarası deneyiminizi artırın, kişisel ve mesleki yeterliliklerinizi geliştirin, kalbinizi, deneyiminizi ve bilginizi başkalarıyla paylaşın! Avrupa değerlerini bizimle keşfedin, tanıtın ve paylaşın.

 

Resmi adresine erişerek başvuru yapmak için tıklayınız

Daha fazla fırsata erişmek için Telegram kanalımıza katılabilirsiniz. Katılmak için tıklayınız

Exit mobile version