Site icon Erasmusgram

Polonya Uzun Dönem Gönüllülük Projesi

Proje kapsamında seyahat masrafları, konaklama , yemek, vize, sigorta masrafları karşılanmaktadır. Gönüllü her ay cep harçlığı alacaktır. Lehçe dil desteği verilmektedir.

Proje sonunda youthpass sertifikası alacaksınız

Avrupa Dayanışma Programı ( ESC) kapsamındaki bu proje için başvuran adayların yaş aralığı 18-3o arasında olması gerekiyor.

Proje, Polonya’nın Białystok  şehrinde gerçekleşecektir.

PROJENİN FAALİYETLERİYLE İLGİLİ AÇIKLAMASI AŞAĞIDAKİ GİBİDİR

Proje kapsamında Okulun ihtiyacı olan temel şey,  projeye katılacak gönüllülerin dersler kapsamında  öğretmenlere yardım etmesidir –

Günlük olarak gerçekleşecek olan self-servis faaliyetlerinde, ders esnalarında ve okul sonrası yapılacak gezi ve bireysel olarak yardım ihtiyacı olan öğrencileri destek vermesidir.

Sanatsal ve dans faaliyetlerinde, sanat yarışmaları, spor yarışmaları esnasında desteğin sağlanması, aile piknikleri, şarkı festivalleri tarzında okul faaliyet eğlencelerinin hazırlanması konusunda destek sağlamanız istenmektedir.

– Öğrencilere ek derslerin konulması, oyun , faaliyet ve hareketlendiriciler gibi dil kurslarında ( son senelerde popüler olan “Zumba”) – spor, dans, tiyatro , sanat, mutfak ve kulüp faaliyetlerinde , katılacak olan gönüllülerin beceri ve ilgi alanlarına baz alarak destek sağlanması beklenmektedir.

Ayrıca Eğitim faaliyetlerinde bulunması ve performanslar organize etmesi bekleniyor.

KONAKLAMA, YEMEK VE YOL AYARLAMALARI

Ev sahibi kurum size projenin gerçekleşeceği şehirde yani  Bialystok şehrinde bir daire kiralayacaktır.

Burada gönüllü, diğer gönüllüler ile birlikte ya da öğrenciler ile birlikte yaşayacaktır, kendilerine ait odaya sahip olacaklardır, ortak banyoya sahip ve mutfağı olan bir dairedir.

Gönüllü, şehir seyahatini sağlaması için aylık bir bilet alacaktır.

Ev sahibi kurum ayrıca sizin varışınız ile yol masraflarınızı ödeyecektir.

Gönüllü,  yemek ve cep harçlığı için para alacaktır.

KATILIMCI PROFİLİ

Ekolojik konular hakkında ilgisi olan ve ekolojik hayat tarzına ilgisi olan, dinamik bir yapıya sahip, proje konusuna karşı hevesi olan, ekolojiye karşı tutkusu olan gönüllüler aranmaktadır.

Proje 39 hafta sürecektir.

Başvuruyu ingilizce yapınız.

Resmi web sitesine erişmek ve başvuru yapmak için tıklayınız

Exit mobile version