Site icon Erasmusgram

Polonya , Rabka-Zdroj Gönüllülük Projesi

Polonya’daki küçük, güzel dağ kasabası Rabka-Zdrój’daki gönüllüler için ana fikir, kasabadaki gençlik fırsatlarının artmasına katkıda bulunmaktır.

Gönüllüler, Rabka-Zdrój’da yaşayan, öğrenen ve çalışan 13-26 yaş arası gençlerle kendi girişimlerini, gençlik projelerini, kültürel etkinlikleri, beceri geliştirme etkinliklerini geliştirmek için itici bir güç olacak.

 

Gönüllüler (3 kişilik grup halinde çalışan) gençlik merkezini yönetecek, dil animasyonları organize edecek, yerel gençlik festivallerine katılacak ve işlettiğimiz Eğitim ve Öğretim Merkezi’nde Rabka-Zdrój’da düzenlenen uluslararası hareketliliklerde Europe4Youth’a yardımcı olacak.

 

Entegrasyon da bu noktada çok önemlidir.

Ne öğreneceksin?

Küçük bir kasabada gençlik çalışmasının nasıl organize edileceği, yaygın eğitim faaliyetlerinin nasıl yürütüleceği, gençlik değişimleri ve festivallerinin nasıl düzenleneceği, gençlik çalışmasında kalitenin nasıl uygulanacağı ve gençlik politikası geliştirme, güçlendirme vb. konularda nasıl çalışılacağı.

 

KONAKLAMA, YEMEK VE ULAŞIM DÜZENLEMELERİ

 

Konaklama, Rabka-Zdrój’daki Eğitim ve Öğretim Merkezi ReZone’ye 10 dakika ve gençlik merkezine yaklaşık 35 dakika yürüme mesafesindeki 3 kişilik güzel dairede sağlanacaktır.

 

Daire, pencereleri dağlara ve gün batımına bakan yenilenmiş güzel bir ahşap evde yer almaktadır. Ev sahibi çok cana yakın ve gençleri seviyor 🙂

Dairede mutfak ve gerekli tüm imkanlara sahip olanlara günlük 3,5 euro tutarındaki yemek harçlığı havale ile gönderilecektir. Erasmus+ kurallarının seyahat masrafları limitlerine kadar mekana gidiş ve dönüş ulaşım masraflarını karşılıyoruz.

FAALİYET SIRASINDA EĞİTİM

 

Gönüllülere Polonya Ulusal Ajansı tarafından düzenlenen varışta eğitim verilmektedir, ancak aynı zamanda Europe4Youth’ta aşağıdakileri içeren uyum eğitimlerinden de geçecektir:

 

-Europe4Youth’un yaptığı işin tarihi ve çeşitliliği, – gençlik çalışması değerleri, ilkeleri, standartları ve bunu nasıl yaptığımız Europe4Youth, – gençlik çalışması becerileri geliştirme,

 

– Gençlik bilgileri ve fırsatları (Rabka’daki gençleri onlar hakkında bilgilendireceksiniz), – eğitimin oyunlaştırılması, eduLARP metodolojisi ve kullandığımız diğer harika yöntemler, – sosyal hizmette proje yönetimi.

KATILIMCI PROFİLİ

 

Bu fırsat için 1 SON kişilik yer var.

 

Güçlü bir profesyonel hazırlık ve çok sayıda uygulama sunuyoruz. Bizim için önemli olan motivasyon ve yaratıcılık, sorumluluk ve inisiyatif kullanabilme yeteneğidir,

 

Çünkü yapacağınız her şey (gençlik çalışmaları çerçevesinde) size aittir (fikir, uygulama, değerlendirme) – tabii ki desteğimiz ve kaynaklarımızla, ama liderlik değil. Bilgi, beceri, kaynak ve pratikte sorumluluk alarak kullanma olasılığını paylaşarak size yatırım yapmak istiyoruz.

 

Başvuru için tıklayınız

 

Daha fazla fırsata erişmek için Telegram kanalımıza katılabilirsiniz. Katılmak için tıklayınız

Exit mobile version