Site icon Erasmusgram

Polonya, Poronin 7 Günlük Erasmus+ Projesi

Proje için katılımcı ücreti yoktur.

Proje kapsamında seyahat masrafları, konaklama, yemek ve projeyle alakalı masraflar karşılanacaktır.

11-19 mayıs tarihlerinde gerçekleşecektir.

“Pusula” projesinin amacı, genç çalışanların sağlıklı ve aktif yaşam tarzı ve spor alanında yeterliliklerini geliştirmek ve eğitmek ve onları gençlerle çalışmak için yenilikçi araçlarla donatmaktır.

Hedefe şu şekilde ulaşılacaktır:

– Sağlıklı bir yaşam tarzı yaşamanın önemi ve ihmal edilmesi durumunda sonuçları hakkında farkındalık yaratmak;

– Fiziksel aktivite ve sağlıklı alışkanlıklarla ilgili iyi uygulamaların ve bunların Avrupa’daki gençlerin yaşam kalitesinin iyileştirilmesi üzerindeki etkilerinin paylaşılması;

– Gençlik çalışanlarını, gençler / bir bütün olarak toplum arasında sağlıklı bir yaşam tarzı yaşama isteksizliğinin zorluklarını ele almak için stratejiler ve eylemler konusunda eğitmek;

– Gençlik çalışanlarını, gençlerle çalışma yöntemi olarak oryantiring ve outdoor gibi gerekli bilgi ve araçlarla donatmak;

-Gençlik örgütleri arasında işbirliği ve yerel topluluklardan gençlerin katılımı;

-Erasmus+ programı kapsamında gençler için aktif yaşam tarzları ve spor alanında yeni girişimler inşa etmek.

Projenin hedef grubu, sağlıklı ve aktif yaşam ve spor konusunu ele almak için yeni çözümler arayan ve aynı zamanda gençler için proje geliştirme motivasyonu ve becerisine sahip gençlerle (profesyoneller veya gönüllüler) çalışan kişilerdir.

Spor ve fiziksel aktivitelerle ilgili bir Eurobarometer araştırmasına (2018) göre, Avrupa Birliği vatandaşlarının %58’i hiç spor yapmamış veya uygulamamış ya da çok nadiren spor yapmıştır.

Yüzde 41’i haftada sadece bir kez egzersiz yapıyor. Sonuçlar, alınması gereken önlemlerin gerekli olduğunu doğrulamaktadır.

Daha fazla insanı spor ve fiziksel aktiviteyi günlük aktivitelere dahil etmeye teşvik etmeliyiz.

Bu, yalnızca bireysel sağlık, esenlik ve toplumla bütünleşme için değil, aynı zamanda fiziksel aktivite eksikliğinin bireysel ülkeler için vatandaşların tedavisine harcaması gereken önemli maliyetler oluşturması nedeniyle de önemlidir.

 

Formu ingilizce doldurunuz. Başvuru formuna erişmek için tıklayınız

 

Projenin bilgi paketine erişerek daha fazla bilgi edinmek için tıklayınız

Daha fazla fırsata erişmek için Telegram kanalımıza katılabilirsiniz. Katılmak için tıklayınız

Exit mobile version