Site icon Erasmusgram

Polonya , Milicz Uzun Dönem Gönüllülük Projesi

FAALİYET AÇIKLAMASI

Proje, ilkokulda gençler ve çocuklarla 9 aylık gönüllü çalışma ve engelli insanlarla çalışma öngörür. Bu çalışmalar, ev sahibi kuruluşun ihtiyaçlarına ve projenin hedeflerine bağlı olarak gerçekleştirilecektir.

Proje, farklı gönüllülerin bir kısmının okullarda, diğerlerinin ise engelli kişilerle/çocuklarla birlikte çalıştığı bir çalışma planını içermektedir. Proje, Wrocław yakınlarında yer alan küçük bir kasabada, Aşağı Silezya bölgesinde gerçekleştirilecektir.

 

KONAKLAMA, YEMEK VE ULAŞIM DÜZENLEMELERİ

Gönüllüler, ESC dairelerinde mutfak, banyo ve tüm standart ekipmanla donatılmış şekilde yaşayacaklardır. Her bir gönüllü, odaları en fazla bir kişiyle paylaşacak şekilde düzenlenmiştir (yani odada en fazla 2 kişi olacaktır).

 

Gönüllü, günlük 5 euro (ayda yaklaşık 150 euro) harçlık verilecek ve ayrıca yiyecek ve içecek masrafları için para sağlanacaktır. Bu şekilde gönüllülere toplamda ayda yaklaşık 250 euro ödeme yapılacaktır.

 

Polonya’daki küçük bir kasabada yaşamak için bisiklet yeterli olacaktır. Milicz, yerel otobüs veya tramvay hizmeti sunmadığından gönüllülere bisiklet sağlanacaktır.

 

FAALİYET SIRASINDA EĞİTİM

Proje süresince iki zorunlu eğitim bulunmaktadır: “Varışta” ve “Ara dönem” değerlendirmesi. Bu eğitimler, Polonya Ulusal Ajansı tarafından düzenlenmektedir.

KATILIMCI PROFİLİ

Yaş aralığı 18 ile 30 arasında olmalıdır.

 

Motive olmak ve çalışmaya kendinizi adamak

İletişim dili olarak İngilizce.

Proaktif

 

Açık fikirlilik, sorumluluk bilinci ve mizah anlayışı, bu özel projede önem taşımaktadır.

 

Gönüllüler, çocuklar, gençler ve yetişkinlerle çalışmanın yanı sıra onlara yaygın yöntemler kullanarak eğitim verme konusunda rahat olmalıdır, çünkü projenin eğitici niteliği dikkate alınmaktadır.

 

Engelli çocuklar ile çalışmayı istemek

Proje 9 ay sürecektir.

 

Başvuru için tıklayınız

 

Daha fazla fırsata erişmek için Telegram kanalımıza katılabilirsiniz. Katılmak için tıklayınız

Exit mobile version