Site icon Erasmusgram

Polonya ESC Gönüllülük Projesi 2022

Polonya’da gerçekleşecek ESC Gönüllülük Projesi için katılımcı çağrısı!

Avrupa Dayanışma Programı kapsamında gerçekleşecek projede çocukların gelişiminin desteklenmesi,

yaygın eğitim methodlarının uygulanması,

kültürlerarası etkinliklerin düzenlenmesi ve katılımcıların kendi yeterliliklerini geliştirmesi amaçlanmaktadır.

Polonya Robert Schuman Vakfı, sivil toplumu güçlendirmeye, aktif vatandaşlığı desteklemeye, Avrupa entegrasyonunu teşvik etmeye ve Avrupa değerlerini teşvik etmeye odaklanan kar amacı gütmeyen bir kuruluştur.

Kamusal alanda etkinlikler, kentsel oyunlar gibi yaygın ve etkileşimli eğitim yöntemlerini kullanır, kültürel değişim projeleri düzenler ve Avrupa gönüllü hareketlerinde yer alır, konferanslar, seminerler, tartışmalar ve çalıştaylar düzenler.

Amacı, hedeflenen alıcılar için Avrupa ve AB’yi basit ve net bir şekilde sunmaktır. Aynı alandan birçok STK, kamu kurumu ve Polonya ve diğer ülkelerden 400’ün üzerinde Avrupa Okul Kulübü ile işbirliği yapıyor. Ofisimiz Varşova’nın merkezinde yer almaktadır.

Proje ne zaman gerçekleşecektir?

Şubat, Mart 2022 tarihinde başlayacak ve Aralık 2022 tarihine dek sürecektir.

Projenin genel işleyişi ise toplamda 9 farklı ev sahibi kuruluş tarafından misafir edilen  17  gönüllü ile gerçekleşiyor.

18 – 30 yaş aralığındaki gönüllüler başvurabilir. Başvurularda yaş, cinsiyet ve ülkelerden oluşan bir denge sağlanacaktır.

Adayların Avrupa Dayanışma Programına kayıtlı olmalıdır.

Projede gerekli yeterliliklerini edineceksiniz o yüzden öncesi herhangi bir bilgi, beceri, tecrübe gerekli olmamaktadır.

Tecrübeli gönüllülerden ziyade, ev sahibi kuruma yardım edecek kurumdan öğrenecek ve motivasyonu yüksek gönüllüler aranmaktadır.

Proje kapsamında seyahat masrafları, konaklama, yemek masrafları ve vize karşılanacaktır.

Gönüllü her ay cep harçlığı alacaktır. Lehçe dil desteği verilecektir.

Detaylı bilgi ve başvuru için tıklayınız

Exit mobile version