Site icon Erasmusgram

Polonya 5 Gün Erasmus+ Projesi

Proje Hakkında:

2. Dünya Savaşı sırasında çalınan çocuklar hakkında bilgi edinin ve eğitim alın ki bu konuyu eğitim faaliyetlerinizde ele alın.

İkinci Dünya Savaşı sırasında Polonya, Çek Cumhuriyeti ve Ukrayna gibi ülkelerin Alman işgali altındaki bölgelerinden kaçırılıp ülkelerine geri götürülen çocuklara odaklanan uluslararası bir programdır.

 

Almanya’da zorla “Aryanlaştırmaya” maruz bırakıldılar. Onlar da Nasyonal Sosyalist suçların kurbanları arasında yer alsalar da, bugüne kadar hikayeleri neredeyse tamamen bilinmiyor.

Zorla kaçırılan ve yerlerinden edilen bu çocukların tarihini ele alıp göstererek, Nasyonal Sosyalistlerin ırkçı ve insanlık dışı ideolojisiyle yüzleşmeyi teşvik etmek istiyoruz. Ayrıca günümüz dünyasında çocuk haklarının önemi konusunda farkındalık yaratılmasını ve ihlallerin giderilmesini savunmak isteniliyor.

 

Tüm katılımcılar, gençlik değişimlerinde gençlerle çalışan eğitmen havuzuna katılma fırsatına sahip olacak.

 

Eğitim kursunda şunları yapacaksınız:

İkinci Dünya Savaşı sırasında çalınan çocuklar konusunu daha iyi anlamak,

Deneyimli “Köklerinden Edilmiş” eğitmenlerin yanı sıra dış uzmanlar tarafından düzenlenen derslere ve eğitim birimlerine katılmak,

 

Bu konuyu öğretecek eğitim kaynaklarını öğrenin,

hassas konuların etkili bir şekilde nasıl öğretileceğini öğrenmek,

 

Benzer düşüncelere sahip eğitimciler, öğretmenler ve kolaylaştırıcılarla bağlantı kurma ve en iyi uygulamaları paylaşma şansını yakalayın.

Aşağıdaki durumlarda eğitim tam size göre:

Motivasyonlu  biriyseniz: Konuyla ve tarihsel yaygın eğitimle ilgileniyorsanız ancak deneyiminiz yoksa, yine de eğitime katılabilirsiniz,

en az 18 yaşında olmak,

Aşağıdaki ülkelerden birinde yaşıyor: Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Hırvatistan, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Almanya, Yunanistan, Büyük Britanya, Macaristan, İrlanda, İsrail, İtalya, Letonya, Litvanya, Kuzey Makedonya, Hollanda , Norveç, Polonya, Portekiz, Romanya, Sırbistan, Slovenya, İspanya, Slovakya, İsveç, İsviçre veya Türkiye

 

 

Seyahat masraflarının geri ödenmesi: Seyahat masraflarını Avrupa Birliği Erasmus+ Programının mesafe aralığına uygun olarak karşılıyoruz. Katılımcı başına maksimum geri ödemenin mesafe aralığı bu mesafe hesaplayıcısına dayanmaktadır.

 

Organizatör: Kreisau-Girişimi e. V., Almanya

 

Finansman: Eğitim kursu Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir.

 

Nasıl başvurulur: Lütfen başvuru formunu 15 Aralık 2023 tarihine kadar doldurun. Katılımcılar, motivasyona ve ülke başına mevcut kontenjan sayısına göre seçilecektir. 20 Aralık 2023’e kadar katılıp katılamayacağınız konusunda bilgilendirilecek ve ardından daha fazla ayrıntı alacaksınız.

 

Başvuru için tıklayınız

 

Daha fazla fırsata erişmek için Telegram kanalımıza katılabilirsiniz. Katılmak için tıklayınız

Exit mobile version