Site icon Erasmusgram

Pasaportsuz ( Sadece Kimlik ) ile Seyahat Edeceğiniz Ülkeler

Merhabalar. Bu yazımızda sadece kimlik kartınız ile seyahat edebileceğiniz ülkelerden bahsecedeğiz.

Schengen vizesinin almanın zorluğu ve süreçten dolayı vize istemeyen ülkelere seyahat alternatif ve cazip olabiliyor.

Pekala hem vize hem de pasaport istemeyen ülkeler var mı ? Evet var.

Kimlik ile gidebileceğimiz bu ülkelerde ne kadar kalabiliriz ? Kimlik ile seyahat etseniz bile ülkeye girişte size kalma sebebiniz ve dönüş biletinizi sorabilirler. Bu yüzden araştırarak gitmenizi tavsiye ederiz.

1 – Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ( KKTC )

Kıbrıs’ı Kıbrıs sorunu nedeniyle Türkiye’den başka tanıyan ülke yok. Türkiye’nin birçok noktasından Kıbrıs için direkt uçuşlar mevcuttur.

Kıbrıs, Türk vatandaşlarından vize istemiyor. Pasaportsuz bir şekilde gidebilirsiniz, pasaport ile de giriş yapabilirsiniz.

Şöyle de bir durum var. Yunanistan vizesi alacaksınız eğer, pasaportunuzdaki Kıbrıs giriş damgası sorun yaratabilir. O yüzden Kıbrıs’a pasaportsuz yani sadece kimliğinizle giriş yapmanızı tavsiye ederiz

Kıbrıs 30 güne kadar vize istemiyor. 30 gün boyunca vizesiz bir şekilde Kbrıs’ı keşfedebilirsiniz

2- Gürcistan

Gürcistan seyahatleriniz için sadece kimliğiniz ile seyahat edebilirsiniz fakat kimlik ile giriş yaparken kimliğinizin yeni çipli kimlik kartı olması gerekmektedir. Türkiye’den Gürcistan’a otobüs ile de seyahat edebilirsiniz.

Gürcistan’a seyahat etmek isteyenler diplomatik pasaport, hizmet (gri), hususi (yeşil) ve umuma mahsus (bordo) pasaporta sahip olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları 90 güne dek vizesiz kalabilir.

Gürcistan pasaportuna sahip kişiler Türkiye’de 3 ayı geçmemesi şartıyla kalabiliyor.  Gürcistan vatandaşları Türkiye’de 90 güne kadar vizesiz kalabilir. 

3- UKRAYNA

Ukrayna’ya yapacağınız seyahatlerde pasaportsuz ve vizesiz bir şekilde gidebilirsiniz .

Ukrayna için yapılacak seyahatlerde 180 gün içerisinde 90 güne kadar kalabilirsiniz. Ukrayna’ya yapacağınız seyahatlerinizde dönüş biletiniz ve konaklamanızı önceden halletmenizi öneririz aksi takdirde sorun yaşayabilirsiniz. Seyahat etmeyi düşünüyorsanız planınızı önceden yapmanızı tavsiye ederiz

4- MOLDOVA

Moldova ülkesine yapacağınız seyahatlerinizde pasaport şartı kaldırılmıştır kimlik kartınızla gidebilirsiniz. Seyahatlerinizde 180 gün içerisinde 90 gün kalma hakkına sahipsiniz. Moldova’nın başkenti Kişinev’dir. İstanbul’dan direkt olarak uçuş bulabilirsiniz

5- AZERBAYCAN

 

Türkiye ile Azerbaycan arasında imzalanan protokol ile Azerbaycan seyahatlerinizde artık pasaporta gerek kalmadan kimlik kartınız ile seyahat edebilirsiniz. 

90 güne kadar vizesiz kalabilirsiniz. 

6- Bosna Hersek

Bosna Hersek’e de artık kimlikle gidilebilecek.

7- Sırbistan

Sırbistan hükümeti, Türkiye ile kimlik ile seyahat kararını yürütmeye koydu. Karşılıklı olarak kimlik ile seyahat mümkün.

 

Not: Bosna Hersek ve Sırbistan için şu an onay bekleniyor. Fakat ileriki zamanlarda resmi olarak kimlikle gidilebilecektir.

 

Daha fazla fırsata erişmek için Telegram kanalımıza katılabilirsiniz. Katılmak için tıklayınız

Bu yazımızda pasaportsuz olarak gidebileceğiniz ülkeler Türk vatandaşları için geçerlidir.

 

Exit mobile version