Site icon Erasmusgram

Pandemi sürecinde Türkiye’den Ukrayna’ya yolculuk için en güncel bilgiler !

Türkiye’den Ukrayna’ya gelen yolcular için, Ukrayna’ya girişte PCR testi ve karantina istenmiyor.

Bu liste hergün güncellendiği için https://visitukraine.today/ sitesini takip ederek güncel durumu kontrol etmenizi tavsiye ederiz. Türkiye’den Ukrayna’ya giriş yaparken Covid19 teminatlı sigorta poliçesi yaptırmanız zorunludur.

Sigorta yaptıracağınız şirketin Ukrayna şirketi olması veya Ukrayna’da temsilciliği olması zorunludur.
Ukrayna Hava Yolları’ndan bilet alırken beraberinde alırsanız çok uygun fiyata denk gelebiliyor (haftalık 3 dolar).
Kiev Boryspol ve Lviv havaalanlarında poliçe satın alabilirsiniz ancak Türkiye’de uçuş öncesi poliçe kontrolü yapılıyor, yoksa uçuşa kabul edilmiyormuşsunuz. Check-in’de kontrol yapan görevli öyle söyledi. Az önce linkini yazdığımız siteden de uygun fiyata poliçe yaptırabilirsiniz.

Eğer Ukrayna’dan başka ülkeye aktarma yapacaksanız mutlaka gideceğiniz ülkelerin kısıtlamalarına uymanız gerekiyor, aksi halde uçuşa kabul etmiyorlar. Genelde Doha’ya giden pek çok aktarma yolcusu vardı, içinde Katar oturma izni olanlarda vardı ve hepsinden Katar hükümetinin istediği bir belge sordular. Belgesi olmayanları uçuşa kabul etmediler. Bunun gibi pek çok aktarma yolcusunu uçuşa kabul etmediler. Azerbaycan’a giden Azerbaycan vatandaşlarnı daha sonra kabul ettiler ama o sorunun ne olduğunu anlamadım.

Direkt Ukrayna’ya gidiyorsanız Covid19 teminatlı Sağlık sigortası yeterli. Bütün uçuşlarda uçağa binerken hostesler ateş ölçüyor (37,5 derece üstü ateşte uçağa kabul edilmiyorsunuz. Başka bir rahatsızlığınız varsa uçuştan yarım saat önce ateş düşürücü falan alın), Türkiye’ye dönüşte uçakta bir form dağıtılıyor, kişisel bilgiler, uçuş bilgileri koltuk numarası falan soran bir belge. Bunu doldurup girişte pasaport polisine vermenizi istiyorlar. Ben doldurdum ama benden başka dolduran olmadı neredeyse. Pasaport polisi de zaten verirseniz alıyor, vermeyenler de geçiyor.

Kaynak: Erkan Umut Mergen

 

Exit mobile version