Site icon Erasmusgram

Pandemi Sürecinde Güz dönemi Erasmus için Vize Başvurusu Yapmak

Sayfamızın takipçilerinden  Taha, Pandemi sürecinde Güz döneminde Polonya’da Erasmus yapmak  için vize başvurusunu yaptı. Sizlere bu süreçten bahsedip yardımcı olmak istedi

” Merhabalar ismim Taha. Yeni kültürleri tanımak ve hazırlıkta aldığım yüzeysel ingilizce eğitimini geliştirmek adına Erasmus’la Avrupa’da eğitim almak istedim.

İlk olarak okulumda ki yazılı Erasmus sınavına başvurdum sınav sonuçlandıktan sonra sözlü mülakat oluyor onu da geçtikten sonra okulumun anlaşmalı olduğu okulların listesi uluslararası ofis tarafından mail olarak bana gönderildi oradan gitmek istediğim üniversiteyi araştırdım bazıları pandemi sürecinden dolayı Erasmus öğrencisi kabul etmiyorlar.

Kabul eden okulları bulduktan sonra o okulların sunulan derslerine baktım benim okulumdaki derslerle eşleştirdim. Ardından bölüm koordinatörüme mail olarak seçtiğim derslerin onaylanıp onaylanmayacağını sordum. Onaylandıktan sonra Uluslararası ofise seçtiğim okulu bildirdim onlarda beni gitmek istediğim okula nomine ettiler (nomination mailini yolladılar yani beni aday olarak gösterdiler) ardından gitmek istediğim okulun sitesine girip başvuru için ne istediklerine baktım.

Online application yapmam gerekiyordu learning agreement, pasaport, dil yeterlilik belgesi gibi belgeleri yüklemem lazımdı.

İnternet sitesine Learning agreementi ve taninma belgesini okula gidip doldurdum. Dil sertifikasini taranmış olarak mail yoluyla okuldan aldım ve online applicationi tamamladım devamında benim gitmek istediğim okul yukarıda saydığım belgelerin aslını da kargo yoluyla göndermemi istedi. Onları da yolladıktan sonra 3 hafta içinde kabul mektubum geldi

Hemen akabinde ise  VFS Global’in (gideceğim ülkenin vize başvurusu buradan yapılıyor) internet sitesine girip üyelik oluşturup vize için randevu aldım ardından sitede alacağınız vize türüne göre gerekli evraklar listesi var.

Muhtemelen ülkeden ülkeye değişiyordur ama tahminimce hepsinde ortak olanlar;  30.000 euro teminatlı sağlık sigortası, pasaport, kabul mektubu, Türkiye’deki okulunuzun yazdığı konsolosluk mektubu ( hibe kağıdı), dil yeterlilik belgesi, vize başvuru formu (siteden temin edebilirsiniz) ve banka hesap özeti bu belgelerin hem aslını yani ıslak imzalı halini hemde fotokopisini vizeye başvururken yanınızda bulundurunuz.

Benim kabul mektubum sadece mail olarak geldi aslını göndermediler. Pandemi sürecinden dolayı bir problem olmayacağı söylendi ancak yine de aslı yanınızda bulunsa iyi olur. ”

 

Exit mobile version