Site icon Erasmusgram

Pandemi Döneminde Kısıtlama olmadan Seyahat Edilebileceğiniz Ülkelerin Listesi

BULGARİSTAN:

Covid-19 sürecinde seyahat edebileceğiniz komşu ülkelerden birisi. Test istememektedir. seyahat imkanı olan komşularımızdan biri. Test istemiyor. Geçerli Schengen vizesi veya Bulgaristan vizeniz ile yapabilirsiniz.

Amerika Birleşik Devletleri:

Türk vatandaşları  ABD uçuşlarına izin verilmektedir.

Fakat Amerika’ya girişlerde kısıtlamalı olan ve yasak ülkeler halen bulunmaktadır. Bu nedenden dolayı  son 14 gün içerisinde Avusturya, Belçika, Brezilya, Çin, Çekya, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Almanya, Yunanistan, Macaristan, İzlanda, İran, İrlanda, İtalya , Letonya, Lihtenştayn, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, İspanya, İsveç, İsviçre ya da  Birleşik Krallık’ta bulunmamış olması gerekir.

Bosna-Hersek

12 Eylül tarihi itibariyle Bosna-Hersek, Türk vatandaşlarına ülkeye girişine izin vermektedir. Varışınızdan en fazla 48 saat öncesinde alınmış, negatif sonuçlu PCR test belgesi ibraz etmeniz gerekir. Negatif test sonucu İngilizce yazılmış hali de bulunmalıdır.

İngiltere:

3 Ekim 2020 tarihi  Türkiye saatiyle 06:00’dan itibaren başlayacak uygulama kararına göre , Türkiye’den direkt uçuş yapacak ve Türkiye’yi transit nokta olarak kullanacak tüm yolcular Birleşik Krallık girişlerinde direkt varış noktalarına ulaşmalarını ve orada 14 gün süre ile  kendilerini izole etmeleri zorunlu

Kuzey Makedonya

1 Temmuz 2020 tarihi itibariyle  Koronavirüs kısıtlamalarını kaldıran Kuzey Makedonya için uçuşlar devam ediyor.
Yalnızca Sırbistan, Kosova, Bosna Hersek ve Karadağ vatandaşları ülkeye girişte en fazla 72 saat öncesinde yaptırmış negatif sonuçlu  COVID-19 testi göstermesi gerekmektedir.

Sırbistan:

2 Temmuz 2020 tarihi itibariyle kısıtlamalı girişleri kaldıran Sırbistan; pasaport kontrol noktalarında Sırpça ve İngilizce  yazılmış Koronavirüs Bilgilendirme broşürlerini vermektedir.

Arnavutluk:

Kısıtlama olmadan seyahat edeceğiniz Balkan ülkelerinden birisidir.

RUSYA:

Test istemektedir.

Rusya, bu dönem içerisinde kolay bir şekilde seyahat edeceğiniz ülkelerden birisidir.

UKRAYNA:

Türk vatandaşlar için herhangi bir kısıtlama olmadan kapılarını tekrardan 28 eylülde açıkladığı karar ile açan ülkeye giriş için tek şart ise  COVID-19 gözlem ve tedaviyi kapsayacak sağlık sigortasını yaptırmış olmasıdır.

GÜNEY AFRİKA:

Türk vatandaşları Güney Afrika’ya seyahat edebilmektedir fakat bazı kısıtlamaları var. Yolcular kalkıştan en fazla 72 saat öncesinden  negatif sonuçlu Covid-19 testini içeren bir sağlık sertifikası sahibi olması gerekmektedir.
Yolcular varişta yolcu sağlık beyannamesi doldurması gerekmektedir. Halka açık alanlarda maske kullanımı gerekmektedir.

LÜBNAN:

Türk vatandaşları Lübnan’a seyahat edebilmektedir fakat bazı kısıtlamaları var. Yolcular kalkıştan en fazla 96 saat öncesinden  negatif sonuçlu bir PCR testini sunmaları gerekiyor. Yolcular varışta ise (0-12 yaş grubu harici) masraflarının kendilerinin karşılanması üzerine  yeni bir PCR testine girmesi gerekiyor. Test sonucu pozitif çıkarsa yolcular kişisel izolasyon kuralına uyması gerekmektedirr

 

Exit mobile version