Site icon Erasmusgram

Online kariyer platformu ‘Yetenek Kapısı’

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanlığı’nın koordine ettiği ve  üniversite öğrencileri için hazırladığı  Staj Seferberliği Programına başvurular başlamıştır. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi başlattığı çalışmalar ile  oluşan “Yetenek Kapısı” kariyer platformunu, öğrenci ve mezun, işveren ve üniversite kariyer merkezlerini online olarak buluşturan sistemi bütün taraflar için hizmete açtı

YETENEK KAPISI İÇİN KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Staj Seferberliği programı için, örgün eğitimi olan lisans programlar ve  dört yıllık eğitimi veren yüksekokullar için son sınıfa geçmiş olan ve not ortalamasının notluk sistemde 4 üzerinden 2 veya üstü (diğer sistemler için dengi) olan tüm öğrenciler başvuruyu yapabilecektir.

Staj programını için başvuru yapacak olan adayların,  Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Ölçme ve Değerleme Dairesi Başkanlığı’nın anlık bir şekilde performans ölçen sınav yöntemleri yerine, liseden itibaren lisansının son sınıfına kadar ki sergilediği performansı, yetkinliklerinizi artırmanıza yönelik bir şekilde yaptığı çalışmaları ve başarıları üzerinden değerlendirilecektir.

GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ

Bu yöntemin kapsamı şekli ise ; Mesleki Yeterlilikleri, Sosyal ve Sanatsal Yeterlilikleri, Sportif Yeterlilikleri olması şeklinde üç temel başlık altında olacaktır.  Her başlıkta adaylar bilgilerini, becerilerini ve yetkinliklerini belirli ölçütleri kapsayarak puanlanacaktır.

Değerlendirmeler sonucu ise belirlenen adayların  stajyer havuzuna dahil edilecektir.

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi’nin oluşturduğu bu havuz ile kamu kurumu / kuruluşlarına ve özel sektörde gönüllü firmalar için erişim yetkisini verilecektir. Bu kurumlar, ihtiyaç duydukları bölümde okuyan adayları ise  bu havuz vasıtasıyla seçecek ve  staj teklifini gönderebilecektir, adaylar  bu tekliflerin arasında kendileri için en  uygun kamu kurumu, kuruluşunu ve özel sektör kapsamındaki firmaları tercih edebilecektir.

Başvuru tarihleri  20 Temmuz -3 Ağustos 2020 arasında yapılacaktır.

 

YETENEK KAPISI PLATFORMUNUN GİRİŞ KAYDI HAKKINDA BİLGİ

  1. Yetenekkapisi.org.tr adresine giriş yaptıktan sonra kayıt formunu doldurmanız gerekiyor
  2. Kayıt yaparken kullandığınız e-mail adresinize aktivasyon bağlantısı gelecek ve şifrenizi oluşturacaksınız.
  3. Yetenekkapisi.org.tr adresi üzerinden Profil kısmına geçtikten sonra, bilgilerinizi tamamlamalısınız ve daha sonra ise  CV’nizi ( özgeçmiş ) sisteme yükleyiniz
Exit mobile version