Site icon Erasmusgram

Online Gezebileceğiniz Müzeler

Pandemi sürecinde açık olan bu sanal müzelerle , gerçekten müzeyi geziyor tadında gezebilirsiniz. Çok kıymetli müzeler.   Hepsi birbirinden güzel olan müzeleri linkleriyle birlikte paylaşıyoruz. İyi gezmeler

Oyuncak Müzesi

İstanbul Oyuncak Müzesi 23 Nisan 2005 senesinde  Sunay Akın kurmuştur. 1700’lü  senelerden günümüz tarihine kadar çok güzel örnekleriyle birlikte tarihi köşkte bulunmaktadır.

İstanbul Oyuncak Müzesiyle Avrupa ülkeleri için önemli bir önemi bulunan oyuncak müze konsepti bizim bu müze ile bu eksikliği gidermiş olduk ve İstanbul Oyuncak Müzesi dünyada bulunan örnekleriyle güzide bir öneme sahiptir.

Çocuğunuz ya da kardeşiniz ile beraber güzel vakit geçirmelik sanal tur keyfi. Oyuncak müzesinde sanal turunuz sayesinde müzenin her köşesini rahatlıkla görebileceksiniz

Müzeye erişmek için tıklayınız

Göbeklitepe 

Yerleşim yeri olarak kullanılmayan ve tapınmak için hizmete vermiş olan Göbeklitepe, şaşırtan anıtsal mimarisi ile  2018 senesinde UNESCO Dünya Mirası Listesine dahil edildi. Türkiye’de  2019 Göbeklitepe Yılı” ilan edilmiştir. Yalnızca küçük bir bölümü çıkarılan Göbeklitepe, yaklaşık 12 bin senelik geçmişi ile insanlık tarihini değiştirmiştir. 

Şanlıurfa’da bulunan Göbeklitepe’den bahsetmeye gerek yok, Namı tüm dünyaya yayılan Göbeklitepe, dünyanın da en eski tapınağı olarak biliniyor.  Geçmişte bulunan bulgular ile tekrar gündeme gelen Göbeklitepe’yi mutlaka ziyaret etmenizi tavsiye ediyoruz

Müzeye erişmek için tıklayınız

Kurtuluş Savaşı Müzesi

Hakkında söylenecek çok şey olan bu müzeyi kendiniz keşfederek o dokuyu hissetmenizi istiyoruz

Müzeye erişmek için tıklayınız

Cumhuriyet Müzesi

Müzede çok fazla eser vardır .Bu eserlerin arasında ise Atatürk’ün 10. Yıl Nutku  okuduğu mikrofon mevcuttur.
Türkiye’de ilk Çocuk Dostu Müzesi olarak bilinen Cumhuriyet Müzesi’nde çocuklara yönelik özel anlatım da vardır.

Cumhuriyeti’mizin kuruluşuyla 2. TBMM  binası  olarak hizmete sunulan müzeyle;  Atatürk ilkeleri ve devrimlerin doğuşu ve çok partili sisteme tanık oluşuyla cumhuriyet gençliği adına adanmıştır.

Müzeye erişmek için tıklayınız

Efes Müzesi

Gerçekleşen kültürel faaliyetlerle ve ziyaretçi kapasitesi ile Türkiye’de en önem arz eden müzeler arasında yerini alan Efes Müzesi’nde en çok ilgi gören eserlerin arasında Efes Artemis heykeli, yunuslu Eros, tavşanlı Eros, Eros başı, Priapos heykeli, mermer Artemis heykeli, Mısırlı rahip heykeli, İsis heykeli,  çeşitli mitolojik tanrı heykelleriyle ve Sokrates başı bulunmaktadır.

Efes müzesi, kazı sonrası getirilen eserlerin artması sonucu yeni bölümler inşa edilerek müzenin daha geniş ve daha fazla esere sahip olması dikkat çekici hale bürünmüştür.  Efes müzesi iki ana bölümden oluşuyor

Müzeye erişmek için tıklayınız

Troya Müzesi

Müze ziyaretinize rampadan inerek başlayacaksınız. Rampanın duvarında bulunan nişlerde Troya’nın farklı katmanlarını ; mezar taşlarını, büyük boy heykelleri, sahne canlandırmalarıyla ve büyük boy fotoğraflar ile anlatımı yapılıyor.

İlyada destanını bilmeyenimiz yoktur. Bu destanda Troya ve kültürü hakkında çok fazla bilgiye sahip olacağınız eserlere sahip bir müzeye şahitlik edeceksiniz.

Müzeye erişmek için tıklayınız

Gazi Müzesi

Samsun Belediyesi’nin Kültür Bakanlığı’na devredilmiş binasıyla restorasyonun yapılmasıyla teşhiri ve tanzimiyle 8 Kasım 1998 yılında ziyarete açıldı.  binanın restorasyonu yapıldıktan sonra teşhir ve tanzimi gerçekleştirilerek 8.11.1998 tarihinde ziyarete açılmıştır.

Bin dokuz yüz kırk senesinde Gazi Mustafa Kemal paşamızın Samsun’a ayak bastıgında kaldığı otelin restorasyonu sonrası açılmıştır.

Müzeye erişmek için tıklayınız

Anadolu Medeniyetleri Müzesi

Anadolu Medeniyetleri Müzesi, iki tarihi bina ile oluşuyor.  Bu binalar ise Osmanlı döneminden olan yapılar
Mahmutpaşa Bedesteni ve Kurşunlu Han.

2014 yılında  restorasyona girerek tekrardan   sanal turlarla , canlandırmalar ve Göbeklitepe’de bulunan T şeklindeki dikme replikaların ve eserler ile  tarihe yolculuğunuzu yapacaksınız.

Müzeye erişmek için tıklayınız.

 

Frida Kahlo müzesi

Müzede 22.000 belge, 6.500 fotoğraf, dergiler, kitaplar, çok fazla çizim, kişisel eşyaları, kıyafetleri ve Kahlo ve Rivera’nın yaşamına dair çok fazla önemli bilgiler de veriliyor. 

1958 senesinden beri müze olarak hizmet veriyor. Frida Kahlo’nun evinin, ressamın yaşamına ve tarihin en önemli anlarına tanıklığıyla  önem taşımaktadır. 
İsminden de bildiğimiz ve ünüyle dünyada nam salan bu müze de sanal tur için sizlerin hizmetine açılmıştır.

Müzeye erişmek için tıklayınız

Müzeleri evinizde , net kalite ve rahatlıkla gezebilirsiniz. 

Exit mobile version