Site icon Erasmusgram

Norveç , Stavanger 8 Günlük Erasmus+ Gençlik Değişimi

Norveç’in Stavanger kentinde gerçekleşecek olan Eğitim Kursu için Türkiye’den 5 katılımcı aranıyor.

Tarihler: 12–21 Kasım 2022

 

Projenin Tanımı

COVID-19 salgını sırasında insanlar geleceğin onlar için ne getireceğini bilmedikleri durumlarla karşı karşıya kaldılar. Çevrimiçi öğrenme ve çalışma sistemine geçmek, sevdiklerinizle yüz yüze görüşememek veya vakit geçirememek, evde karantinaya almak, ailelerinden vazgeçmek gibi günümüzde bir ölçüde devam eden yeni yaşam biçimine uyum sağlamak zorunda kalmak gibi.

Belirsizlik, izolasyon, güvensizlik, yas, gelir kaybı ve korku, bireylerin ruh sağlığını etkiler. Hareketliliğin ilk bölümünün amacı, katılımcıların yoga yoluyla gençlerin ruh sağlığını iyileştirmeye yardımcı olma yeteneklerini artırmaktı.

 

Hareketliliğin ikinci kısmı 12-21 Kasım 2022’de Norveç’in Stavanger kentinde olacaktır. Hareketliliğin ilk kısmı için seçilen katılımcılardan en az 2’sinin hareketliliğin ikinci kısmına da katılmaları tavsiye edilir.

 

Katılımcı Profili:

ÜLKE BAŞINA KATILIMCI SAYISI: 5 (1 grup lideri ve 4 katılımcı)
KATILIMCILARIN YAŞI: 18-26 yaşında
GRUP LİDERLERİNİN YAŞI: 25 yaş üstü

 

“Baş Üstü Su” katılımcı seçimi, konuya olan ilgilerine ve özellikle yaygınlaştırmada aktif rol alma isteklerine dayalı olacaktır. Kendini geliştirme, kendine güven ve uluslararası öğrenme şansı daha az olanlar öncelikli olacaktır.

Ayrıca, kültürel farklılıklarla (ulusal veya etnik bir azınlığa mensup gençler, dil uyumu ve kültürel kapsayıcılık sorunları olan gençler vb.) karşılaşan, imkanları kısıtlı kişileri davet ediyoruz.

Her ulusal gruptan bir kişi, ruh sağlığı araştırmaları geçmişine veya ruh sağlığı alanında iş deneyimine sahip olacaktır. Toplam katılımcı sayısının 3’ü stres, anksiyete, depresyon veya uyku bozuklukları gibi zihinsel bozukluklarla daha önce veya devam eden deneyime sahip olacaktır.

 

Katılımcılardan 2’si coğrafya veya ekonomi açısından dezavantajlı bir geçmişe sahip olacaktır. Katılımcılar projede kendilerini ifade edebilmek için İngilizce iletişim kurabilmelidir. İyi hazırlanmış gençlik başarılı bir projeye imza atacaktır.

 

Grup liderleri gençlik projelerinde 5 yıllık deneyime sahip olacak. Cinsiyet dengesini sağlamak için tüm ortaklar eşit miktarda kadın ve erkek katılımcı seçmelidir.

 

Dil:

– Proje boyunca yapılacak tüm çalışmalar İngilizce olacaktır.
– İngilizce bir avantaj olacaktır, ancak dil seviyesi tek seçim kriteri olarak kabul edilmeyecektir.

 

 

Başvuru için tıklayınız

 

Daha fazla fırsata erişmek için Telegram kanalımıza katılabilirsiniz. Katılmak için tıklayınız

Exit mobile version