Site icon Erasmusgram

Norveç , Oslo 6 Günlük Program

Bu Ortaklık Oluşturma Etkinliği (PBA) ile gençlik çalışanları ve gençlerden (16-18 yaş) oluşan ekipleri bir araya gelmeye, birbirlerini tanımaya ve birlikte uluslararası bir Erasmus+ projesi yapma olasılığını keşfetmeye davet ediyoruz.

Mekan hakkında: Utøya Adası, Norveç İşçi Gençlik Birliği’ne (AUF) ait bir adadır. 70 yılı aşkın süredir gençlerin katılımını ve demokratik değerleri teşvik eden yaz kamplarına ve etkinliklere ev sahipliği yapma geleneğine sahiptir.

 

Utøya o zamandan beri restore edildi, bir anıt alanı inşa edildi ve bir kez daha demokratik değerlere ve insan haklarına değer veren gençler için önemli bir eğitim ve kamp alanı.

Bir adam bu kadar nefret gösterebiliyorsa, birlikte ne kadar sevgi gösterebileceğimizi bir düşünün. Stine Renate Håheim, hayatta kalan

 

Gençlere yönelik projelerin sahiplenilmesi gerektiğine inanıyoruz ve bu nedenle gençlik grubundan temsilcileri de davet ediyoruz. Genç temsilciler, projeniz için doğru ortakları bulmaya ve yeni ortaklarınızla birlikte bir proje fikri geliştirmeye dahil olacaklardır.

 

Etkinlik Utøya’da olacağından, rehberli bir ada turu yapacağız ve hem saldırıyı hem de katılım ve demokrasiyi teşvik etmek için nasıl çalıştıklarını öğreneceğiz. Katılımcılar üzerinde duygusal bir etki yaratacak ağır geçmişe hazırız ve PBA’nın bu unsurunun kişisel ve kurumsal değerler hakkında daha fazla farkındalık yaratmasını bekliyoruz.

 

Katılımcıların bir Gençlik Değişimi veya Gençlik Katılım Faaliyeti için bir veya daha fazla yeni ortakla birlikte eve, projenin ne hakkında olması gerektiğine dair bir fikir ve daha fazla işbirliği için bir zaman çizelgesi ile evlerine gitmelerini bekliyoruz (ancak garanti edemeyiz).

Hedef grup: Takımlar 1 gençlik çalışanı + 2 gençten oluşmalıdır. Gençler 16-18 yaşlarında olmalıdır. Geçerli bir sebep varsa 2 gençlik çalışanı + 2 genç veya 1 gençlik çalışanı + 1 gençten oluşan ekipleri kabul edebiliriz.

 

Ağ kurmak ve potansiyel ortaklar bulmak için motive olmalı ve gelecek yıl içinde uluslararası bir projede yer almaya hazır olmalısınız.

 

Not: Gençlik çalışanları 18 yaşından büyük olmalıdır ve takımlarındaki küçük yaştaki gençlerden sorumlu olacaktır. Ebeveyn/vasi onayı sağlanmalıdır.

Uygulamalar: Tüm etkinlik boyunca bir adada olacağız. Kalacak kabinler ve tüm öğünler için bir restoran bulunmaktadır. Ekibiniz katılmak üzere seçilirse, seyahatinizi nasıl organize edeceğiniz, nerede kalacağınız, ne getirmeniz gerektiği, program vb. hakkında daha fazla bilgi içeren bir e-posta alacaksınız.

Ekibiniz 30 Mayıs’ta Oslo’ya saat 16:00 CET’den önce varabilmelidir ve siz 4 Haziran’da 13 CET’den sonra ayrılabilirsiniz. Bir adada olacağımız için Oslo şehir merkezinden adaya gidiş-dönüş grup gezileri düzenleyeceğiz.

 

Başvuru için tıklayınız

Daha fazla fırsata erişmek için Telegram kanalımıza katılabilirsiniz. Katılmak için tıklayınız

Exit mobile version