Site icon Erasmusgram

Norveç 6 Gün Erasmus+ Projesi

“Inclusion for Youth – Youth for Inclusion” projesi, 15-22 Eylül 2023 tarihlerinde Norveç’in Steinsholt kentinde 2 kolaylaştırıcı ve 6 grup lideri (yaş sınırı +18 olacaktır) olmak üzere 48 kişiyi bir araya getirmeyi amaçlamaktadır.

Proje hakkında

 

İnsanlar bazen bazı kavramları kullanabilirler işaret etmeden veya gerçek anlamlarını Demokrasi (kavram, yapı, biçim vb. olarak) muhtemelen bunlardan biridir.

Kullandığımızda anlamını biliyor muyuz? Neyi gerektirdiğini biliyor muyuz? Demokratik toplum ne demektir? Sonuçlarının ve gerekliliklerinin gerçekten farkında mıyız? Demokratik ve sivil yaşamda gençliğin rolü nedir?

Demokrasi, hayatımızın temel toplumsal anayasasıdır ve içinde herkesin sorumluluk ve rollere sahip olduğu kapsayıcı, işbirlikçi, üretken bir toplum olarak düşünülmelidir.

Her bir insanı ve toplulukların diğer tüm bileşenlerini içeren insan hakları ve eşit temsil üzerine yapılandırılmıştır.

 

Demokrasinin temel taşları onur, hoşgörü, ifade/mülkiyet özgürlüğü, toplanma-örgütlenme, çeşitlilik, kapsayıcılık, birliktelik, aktif yurttaşlık ve katılım gibi yaşamsal ilkeleri içerir.

 

Demokrasi, yaşama hakkına, özgürlüğe, insan haklarına saygı gösterilmesini ve kabul edilmesini içerir; ayrımcılığı ve dışlamayı reddeder. Genç neslin demokrasinin önemi konusunda bilinçlendirilmesi gerektiği bilinmektedir.

 

Gençler bu farkındalıkla daha aktif vatandaş, geleceğe umutla bakan, karar verici, insan hakları ve özerkliği konusunda daha bilinçli olabiliyorlar.

Gençliğin toplumlara sunacağı çok şey var. Sivil yaşam ve demokratik süreçler, aktif katılımları ve sosyal sorumlulukları ile daha da geliştirilebilir.

 

Ancak dünyadaki ekonomik ve sosyal koşullar, gençler için pek çok zorluğu da beraberinde getiriyor: işsiz olmak, kariyer için daha az umutlu olmak, ayrımcılıkla, dışlayıcılıkla, eşitsizliklerle karşılaşmak, daha az özgüven, sosyal faaliyetlerden yoksun olmak, fikirlerini ifade etmekten korkmak, yetişkin yaşamına geçişin zorlukları, siyasi süreçten dışlanmak, eğitime erişimin olmaması ve kırsalda yaşamak bu zorluklardan bazılarıdır.

Küresel değişimin ve üretkenliğin ön saflarında yer almaları gerekse bile, mevcut durum tarafından dışlanmakla karşı karşıya kaldılar ve kalıyorlar.

 

Bu proje geçerli vizesi olanlar için geçerlidir.

 

Detaylar ve başvuru için tıklayınız

 

Daha fazla fırsata erişmek için Telegram kanalımıza katılabilirsiniz. Katılmak için tıklayınız

Exit mobile version