Site icon Erasmusgram

Neden Web Siteniz Olmalı?

 

Neden Web Siteniz Olmalı?

Web sitesinin tanımını yapmak gerekirse; dijital dünyanın kaynağı olan internet üzerinde istenilen tema ve amaca göre oluşturulan web yazılımın, web tasarım ile harmanlandığı dijital sayfa bütünü olduğunu söyleyebiliriz.

Hakkınızda bilgileri paylaşabileceğiniz, ürün ve hizmet gruplarını sergileyebileceğiniz, etkili bir iletişim yolu olarak kullanabileceğiniz bir ortamı web sitesi sayesinde sağlayabilirsiniz. Üstelik bu bilgilerin ticari hayatınız boyunca değişiklikler gösterebileceğini ya da yeni ürünler ve hizmetler sunabileceğinizi düşünürsek güncelleme imkanına sahip olan bir web sitesi en doğru tercih olacaktır.

Bir web sitesine sahip olmak, katalog ya da broşür ile tanıtım yapmaktan daha az maliyetli olmaktadır. Ayrıca değiştirmek istediğiniz bilgiler ve ekleyeceğiniz yeni ürünler için yeniden baskı maliyeti çıkarmaz. Özellikle kolay ve kullanışlı bir yönetim paneli sayesinde, web sitenizi kendiniz rahatlıkla güncelleyebilirsiniz. Ekonomik ve pratik çözüm üretmiş olacağınız gibi ağaçlarımızın bir nebze de olsa korunmasına fayda sağlamış olursunuz.

Ayrıca görsel bir tasarıma sahip ve altyapısı tecrübeli bir web tasarım ekibi tarafından hazırlanmış web sitesi, sunduğu müşteri kazanma potansiyeli açısından, diğer reklam ve tanıtım araçları ile kıyaslandığında fiyat/performans birincisidir.

Mekansallaşmanın ve giderek online mecraya aktarılan dijital vitrin anlayışının, iş dünyasına hakim olduğu görülmektedir. Bu durumu en son yapılan istatistiklere göre açıklanan 4 milyar internet kullanıcısı ve yaklaşık 2 milyar internet sitesinin var olduğu bilgisi kanıtlamaktadır. Buna ek olarak her gün yapılan 7 milyar arama sorgu pastasında firmanızın yer almamasının kaybettireceği kazancı tahmin etmek işten bile değildir. Ayrıca web sitenizi online bir mağaza gibi düşünüp sürekli güncel tutma imkânına sahip olduğunuzu da unutmayın.

 ‘Neden web site kurdurmalısınız?’ konusunu detaylandıracak olursak;

Türkiye’de en yoğun internet kullanıcı yaş grubu olan 25-34 yaş aralığındaki kitlenin web sitenizden olan beklentisini ve kullanıcı deneyimini göz önünde bulundurarak web sitenin tasarımının yapılması da gerekli bir konu olarak yer almaktadır. Buna ek olarak Türkiye nüfusunun yaklaşık %65’inin sosyal medya kullanıcısı olduğunu düşünecek olursak web sitenizle sosyal medya hesaplarınızın etkileşimini de arttıracak entegre bir tasarım ve içerik planı oluşturulması gerektiğini de hatırlatmak isteriz.

Umarız yazımız faydalı olmuş, değişen günümüz trendlerine biraz olsun ışık tutmuştur.

Eğer artık sizin de bir web sitesine ihtiyacınız olduğunu düşünüyorsanız,
bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Yardımcı olmaktan mutluluk duyarız.

 

Exit mobile version