Site icon Erasmusgram

Neden Seyahat Etmeliyim ?

Seyahat etmek aslında kendimizi ödüllendirmek değil, alışkanlık haline getireceğimiz bir tutku olmasını sağlamamız gerekiyor. Hayatta sürekli planlar yaparak yaşıyoruz. Sınavlarımızı, iş kaygılarımızı, aile beklentilerimizi öne sürüyoruz ama bizim kendimizden beklentimiz nedir bunu sorgulamaktan kaçınıyoruz.

Harcamalarımızı yaparken hiç fişlerinizi biriktirip yahu ben bunu fuzuli aldım dediğiniz oldu mu ? Pekala bir bilet almak ? Bilet almak önceliğimiz olmuyor. Lüksten kaçıp, kendimize yatırım yapmamız, içimizdeki tutkuyu açığa çıkarmamız şart. Çok güzel bir söz hatta.

“Para harcayarak sizi zengin yapacak tek şey seyahat etmektir.”

Genel olarak rutinlikten sıradanlıktan şikayet ederiz. Hayatımıza renk katacak , en önemlisi motivasyonel eksikliğimizi giderecek seyahatlerini hiçe sayar ya da planlarımız arasına almayız bile. Bildiğimiz kültür belki de yaşadığımız ülkedeki kültürden ibaret. Pekala diğer ülkelerin kültürleri ? Yemek kültürleri ? Yaşam kültürleri ? Bunları bilmek , tanımak, şahit olmak belki de yıllardır tanıdığınız kendinize olan reaaksiyonlarınızı değiştirecek, bakış açınız farklılaşacak ve hayata olan tutkunuzu arttıracaktır.

Kendinize olan güveniniz artacaktır

Hiç bilmediğiniz bir şehirde gezmek, keşfetmek , sevmek , tutkunuzun ve bağınızın oluşması.. Belkide ilk kez ayak bastığınız o şehire ait haritayı alacaksınız ve rotanızı belirleyip , gezinize start vereceksiniz. Para ile satın alamayacağınız heyecanı , içinizdeki tutku ile sağlayacaksınız. Kendinize olan güveniniz artacak, kendinizi daha iyi tanıma fırsatı da elde edebileceksiniz.

Hiç kendi bağımsızlığınızı ilan ettiniz mi ?

Kendinizi en özgür nerede hissettiniz ? Bu sorunun cevabını çok kez alacağınız zamanlardan birisi seyahat ettiğiniz an’larda. Sıradana binen , planlamalar ile işleri sırasına sokmaya çalışan birisi iseniz, sizin için seyahat hayata karşı motivasyonu ve planlamalarınızı yeşillendirecektir.

Seyahat ederken yabancı dil bilmek zorunda mıyım ?

Tabi ki zorunda değilsiniz. Bu gözler , yes ve no ile haftalarca yurt dışında kalmış kişileri gördü. İlla ki hayatta kalırsınız ve sizin dil bilmediğinizi fark edip size yardımcı olmak isteyen insanlar ile rastlaşacaksınız. Şöyle de bir durum var ki eğer dil bil bilirseniz daha çok keyif alır, aradığınız hususlara daha kolay erişebilir daha kolay arkadaş edinebilirsiniz. Mesela Fransa’ya gidecekseniz ve hiç yabancı dil bilmiyorsanız en azından fransızca temel cümleleri öğrenebilirsiniz. Merhaba , nasılsın , iyiyim, teşekkür ederim gibi ifadeleri bilmeniz sempatik gözükecektir ve yüzde gülümseme oluşturacaktır.

Ön yargılarınız kırılacak

Ön yargılarınız var ise bunları kırmak için seyahat etmek en etkili yöntemlerden birisidir. Farklı kültürlerin ve yaşam koşullarının, şartların durumları gözünüzle gördükçe aslında acaba? sorusunu sorup , sorgulayarak kendinizde bu değişimleri görebilirsiniz. Ön yargı ile gidip ön yargısını kıran insanları da gördüm, ön yargıyla gidip ön yargısına toz kondurmadan döneni de..

Yaşadığımız şehirden ibaret değil. Gidecek çok yol, görecek çok yer, tadacak çok tat, sevecek çok şey, keşfedecek bir dünya var. Ne zaman başlamalıyım ? İlk fırsatta !

Exit mobile version