Site icon Erasmusgram

NATO Staj Programı – Aylık Maaş 1400 Euro

Stajın faydası nedir?

Stajyerler, süregelen görevleri tamamlamak veya tam zamanlı işe girmek için staj yaptıktan sonra ara sıra NATO’da kalabilseler de, bazıları diğer uluslararası kuruluşlara veya ulusal yönetimlere geçer.

Uzun vadeli hedefleri ne olursa olsun, NATO stajyerleri bu hedeflere ulaşmak için çabalarken paha biçilmez bir deneyim kazanırlar.

 

Uluslararası bir örgüt olarak NATO, çeşitlilikle karakterizedir. Farklı geçmişlerden ve kültürlerden, farklı çalışma tarzlarına ve düşünce tarzlarına sahip insanlar burada çalışıyor.

Alliance’ın Staj Programı, iletişim, finans, insan kaynakları, uluslararası ilişkiler, BT, hukuk ve siyaset bilimi gibi çeşitli alanlarda bu uluslararası ortamı deneyimleme fırsatları sunar.

NATO Staj Programının 4 temel  hedefi bulunmaktadır:

Organizasyona, stajyerin pratik iş ödevleri ve ek personel kaynakları vasıtasıyla  uygulayacağı en son teorik ve teknik bilgiler için erişimi sağlaması.

Stajyerler için NATO ‘dan  öğrenmeyi ve kuruluş ile ilgili daha iyi bir anlayışa ve daha denge içerisinde bir bakış açısını kazanma fırsatının sağlanması.

Daha farklı  bir iş gücünün  oluşturulmasına yönelik katkı sağlanması.

İttifak ülkeleri için NATO anlayışının genişletilmesi.

NATO  staj programına başvurmanız için aşağıdaki şartları sağlamanız gerekmektedir.

Hangi ülkeden başvurular kabul ediliyor?

NATO Üye Devletlerinden herhangi birisinin vatandaşı olmanız yeterlidir.

Eğitim durumu?

Üniversite öğrencisi olmalısınız ve en az iki yılı başarıyla tamamlamış olmanız gerekir veya üçüncü sınıfa kaydolmalısınız ya da
bir yıldan daha kısa bir süre önce en yüksek derecenizi almış olacaksınız

Dil

İki resmi NATO dilinden (İngilizce ve Fransızca) birinde yetkinliğe sahip olacaksınız ve diğerinin çalışma bilgisine sahip olacaksınız. Staj açıklamasında belirtildiği gibi diğer dilleri bilmek bir avantaj olacaktır.

Yaş şartı var mı?

Yaşınızın 21 yaşının üstü olması gerekiyor.

Seyahat masrafları ise Stajyerler,  1.200 Euro’ya dek olan masrafları karşılanacaktır.

Detaylı bilgi ve başvuru için tıklayınız

Daha fazla fırsata erişmek için Telegram kanalımıza katılabilirsiniz. Katılmak için tıklayınız

Exit mobile version