Site icon Erasmusgram

Milli Eğitim Vakfı Bursu

Milli Eğitim Vakfı, başarılı ve maddi destek ihtiyacı olan ön lisans ve lisans öğrencilerine belirlenen kontenjan çerçevesinde yükseköğretim bursu sağlayacaktır.

Burs talebinde bulunacak olan öğrenciler, belirtilen süre içerisinde aşağıdaki bağlantı aracılığıyla erişebilecekleri burs başvuru formunu kullanarak başvurularını gerçekleştirecektir.

 

Burs almak isteyen öğrencilerden aranan şartlar şunlardır:

T.C vatandaşı olmak,

Maddi destek gereksinimi bulunmak,

Herhangi bir gelir getiren işte çalışmamak,

Diğer kamu veya özel kurumlardan burs alımı yapmamak (KYK tarafından sağlanan geri ödemeli krediler bu kapsam dışında tutulacaktır). (Bir kez MEV bursu almaya hak kazandıktan sonra, öğrenciler diğer resmi veya özel kuruluşlardan başka bir burs almamalıdır. Bu durum tespit edildiğinde, ilgili öğrencinin burs başvurusu iptal edilir.)

 

Eğitim sürecinde “kısa süreli uzaklaştırma” cezası almamış olmak,

Evli olmamak,

 

MEV’den burs almaya devam eden bir kardeşi olmamak (MEV’den burs almaya devam eden bir kardeş yoksa, kardeşler başvurabilir ancak burs, yüksek puan alan kardeşe verilir.)

 

Lisans bursu için başvuru tarihinden itibaren 25 yaşından genç olmak,

Üniversite seviyesinde ön lisans veya lisans eğitimi alıyor olmak (Açık Öğretim Fakülteleri, yurtdışındaki üniversiteler veya ekstern eğitim alan öğrenciler, MEV bursu başvurusu yapamazlar. Bu öğrenciler başvuruda bulunsalar bile başvuruları değerlendirmeye alınmaz).

 

Başvuru formunda verilen bilgilere dayalı olarak yapılacak ilk inceleme ve değerlendirme sonucunda, MEV’den burs almayı uygun gördüğümüz öğrencilerden, beyan ettikleri bilgilerin doğruluğunu kanıtlayan belgeleri MEV’ye göndermeleri istenecektir.

 

Beyan edilen bilgiler ile sunulan belgeler arasındaki uyumsuzluk veya belgelerin sunulamaması durumunda, ilgili öğrencinin burs başvurusu iptal edilecektir.

 

Detaylar ve başvuru için tıklayınız

 

Daha fazla fırsata erişmek için Telegram kanalımıza katılabilirsiniz. Katılmak için tıklayınız

Exit mobile version