Site icon Erasmusgram

MEB: YLSY Burs Başvurusu

MEB YLSY burs başvuruları, resmi internet sitesindeki online başvuru formunun doldurulmasıyla gerçekleştirilecektir.

 

Başvuru yapacak adaylar, başvuru işlemlerini 19 – 29 Aralık 2023 tarihleri arasında MEB’in resmi burslu öğrenci sistemi olan REBUS üzerinden gerçekleştirecektir.

 

Başvuruların son tarihi 29 Aralık 2023 saat 17.00’dir. B

 

aşvurular sırasında adaylar, T.C. kimlik numaraları, kimlik seri numaraları ve yakınlarının (eş, çocuk, anne veya baba) T.C. kimlik numaralarını kullanacaklardır. Başvuru ekranı 19 Aralık 2023 tarihinde adaylara açılacaktır.

 

Adaylar, 2023 YLSY Başvuru ve Tercih Kılavuzu ile Tercih Tablosu’nu incelemeleri gerekmektedir. Başvuru ve tercih süreci ile ilgili detaylı bilgiler bu kılavuzlarda yer almaktadır. Adayların, başvuru öncesinde bu kılavuzları dikkatle okumaları önemlidir.

 

2023 YLSY süreci ve kontenjanları hakkında daha fazla bilgi almak için adaylar, resmi duyuruda belirtilen internet adresini ziyaret edebilirler.

 

Başvuruların tamamlanmasının ardından adaylar, süreçle ilgili güncellemeleri yine bu platform üzerinden takip edebilirler.

 

MEB YLSY programı, nitelikli gençleri yükseköğretimde uluslararası düzeyde yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Başvuru yapacak adaylara başarılar dileriz.

 

Bu kapsamda, 2023 YLSY programı dahilinde resmi burslu statüde yüksek lisans ve/veya doktora öğrenimi görmek üzere yurt dışına 850 öğrenci gönderilecektir.

 

Başvuru için tıklayınız

 

Daha fazla fırsata erişmek için Telegram kanalımıza katılabilirsiniz. Katılmak için tıklayınız

Exit mobile version