Site icon Erasmusgram

Malta 6 Günlük Erasmus+ Eğitim Kursu

Eğitim, katılımcıların birbirlerinden öğrenmelerine ve birbirlerinden ilham almalarına olanak tanıyarak, katılımcıların günlük uygulamalarını etkilemeyi amaçlamaktadır.

Tema:

Avrupa Birliği’nin sloganı: “Çeşitlilik içinde birlik” ve Komisyon’un 2020-2025 AB Irkçılık Karşıtı Eylem Planı, ırkçılığa karşı eylemi hızlandırmayı ve bir Eşitlik Birliği’ne ulaşmayı amaçlıyor.

Araştırmalar, ırkçılığın bireyler, aileler, topluluklar ve tüm toplumlar üzerinde geniş kapsamlı olumsuz etkileri olduğunu göstermiştir.

 

O zaman neden ırksal eşitlik mücadelesi bitmedi ve birçok yerde “Black Lives Matter” gibi önemli, büyük hareketlerle şimdi başlıyor gibi görünüyor? (Karşı)ırkçılık nedir ve GENÇLER bu eğitim kursu ile ele almak istediğimiz önemli soruyu nasıl ele alabilir?

Düşünmek ve kendi sosyal ve örgütsel tutumlarımızı, güçlerimizi ve uygulamalarımızı büyüteç altına almak için alan yaratmak istiyoruz. Projelerimiz ve yapılarımız gerçekten erişilebilir mi ve eşitlik ve adalet üzerine mi inşa ediliyor? Değişimi yaratmak için kendimize ve güç sistemlerine nasıl meydan okuyabiliriz ve uluslararası programların bundaki rolü nedir?

 

Eğitim, profesyonellerin kendilerinin ve birbirlerinin çalışma biçimlerini sorgulamalarına ve yeni uygulamaları iyileştirmenin ve geliştirmenin yollarını aramalarına olanak sağlamalıdır.

 

Gençlik çalışanlarının ırkçılığı ele almak için kullanabilecekleri somut araçlar, teknikler ve yöntemler sunacağız.

Bu eğitim, SALTO ID “Çeşitliliği kucaklamak” serisinin bir parçasıdır! (Kültürel) çeşitlilik konusunu ele almak için SALTO ID, birkaç Ulusal Ajansla işbirliği içinde 2028 yılına kadar ırkçılık karşıtlığı, dinler arası diyalog… gibi konulara odaklanmayı ve her biri üzerinde 2 yıllık bir süre için çalışmayı planlıyor.

Her tematik döngü şunları içerir: seminer, web seminerleri, çalışma ziyaretleri, ortaklık kurma etkinliği ve eğitim kursu.

 

“Embracing diversity” serisinin amacı:

Ayrımcılık ve ırkçılıkla karşı karşıya kalan veya risk altında olan gençler için daha iyi fırsatlar yaratmak amacıyla gençlik çalışanlarının ‘çeşitlilik yönetimi’ becerilerini geliştirmek.

Eğitimin hedefleri:

Irkçılığın ne olduğunu, köklerini, mekanizmalarını ve etkilerini daha iyi anlamak

Kendi önyargılarımız, yapısal meselelerimiz ve kurumsal uygulamalarımız üzerine düşünmek

Gençlik profesyonelleri arasında ırkçılık ve ayrımcılık karşıtı davranış ve uygulamaları güçlendirmek

 

Irkçılık ve ayrımcılıkla mücadele için strateji, yöntem ve kaynak alışverişinde bulunmak.

Bu araçları ve stratejileri Erasmus+: Youth in Action ve European Solidarity Corps projelerine uygulamak.

 

Başvuru için tıklayınız

 

Daha fazla fırsata erişmek için Telegram kanalımıza katılabilirsiniz. Katılmak için tıklayınız

Exit mobile version