Site icon Erasmusgram

Macaristan uzun dönem Gönüllülük Projesi

Türkiye’den 1 katılımcı aranıyor.

Proje Macaristan’ın Szekszárd şehrinde gerçekleşecektir.

Proje kapsamında seyahat masrafları, konaklama , yemek , vize, sigorta masrafları karşılanacaktır. Macarca dil desteği verilecektir.

Gönüllü her ay 150 euro cep harçlığı alacaktır.

Gönüllü, Polip Gençlik Derneği’nin günlük yaşamına, programlarına ve etkinliklerine (bazen) katkıda bulunacaktır.

Projenin amaçları:

– Çocuklara başka kültürleri tanıma fırsatı vermek – Onlara açık fikirli, hoşgörülü kişiler yetiştirmek

– yerel gençler için çok kültürlü bir atmosfer sağlamak, bir gençlik derneğinin faaliyetlerine katkıda bulunmak

– resmi olmayan bir öğrenme süreci ile bağımsız, bilinçli Avrupa vatandaşları haline gelen  ESC gönüllülerinin kişiliklerinin geliştirilmesi

Ana faaliyetler: Anaokulu ve Gençlik derneğinin çalışmalarına katılmak, günlük yaşama yaratıcı fikirler içeren kültürlerarası bir atmosfer sağlamak, ailelerle iletişim kurmak, onlarla ve yerel gençlerle ortak programlara katkıda bulunmak.

Ev sahibi kuruluşlar ESC projelerinde deneyime sahiptir, her kuruluş faaliyetlerini zenginleştirmek için gönüllülerin fikir ve girişimlerine açık ve motivedir.

Proje, bu projede de ev sahibi kuruluşlardan biri olan Szekszárd’daki (Polip Ifjúsági Egyesület) deneyimli bir gençlik örgütü tarafından koordine edilecektir.

Faaliyetler/Gündem detayları:

Anaokulu etkinlikleri: gezi düzenlemek; anaokulu hayatı hakkında fotoğraf çekmek/video yapmak; diğer anaokullarının ve/veya ilkokul 1. sınıf öğrencilerinin yardımıyla resim yarışması düzenlemek.

Gönüllüleri anaokullarına sokmanın amacı, küçük çocukları kültürlerarası faaliyetlere dahil etmektir, çünkü erken yaş, ileri yaşlara göre hoşgörü ve kabulün kazanılmasını kolaylaştırır.

Yeni bir kültürü (ör.: festivalleri, alışkanlıkları vb.) tanımak, tıpkı farklı bir çalışma ortamında kendini denemek gibi, gönüllü için de iyi bir fırsattır.

Gönüllüler işyerlerinde günlük faaliyetlerde yer alırken, ana görevleri şunlardır: tematik, geliştirme oturumları hazırlamak ve uygulamak ve ayrıca resmi olmayan oyunlara katılmak.

Tüm ev sahibi kuruluşlar, gönüllülerin yaratıcılığına, tekerlemeler, oyunlar, şarkılar ve danslar öğretme konusundaki istekliliklerine ve ayrıca yeni programlarda başlangıç ​​becerilerine güvenirler.

Tüm gönüllüler, görevlerinde kendilerine yardımcı olan bir meslektaşla birlikte çalışacaklar, ancak yeni projeleri gerçekleştirmekte özgür olacaklar. Gönüllüler aile programlarının (festivaller, geziler vb.) düzenlenmesinde de yer alacaklardır.

Polip ofisindeki faaliyetler (gönüllü aşağıdaki programlardan bazılarına yardımcı olacaktır veya katılımcı olacaktır): Polip’i ziyaret eden gençlerle farklı programlar düzenlemek (örneğin: yerel gönüllüler kulübünün yardımıyla: spor etkinlikleri, sergiler, konserler, …).

Organizasyonumuzda ziyaretçiler öğleden sonraları masa oyunları, langırt oynayabilir ve interneti kullanabilirler. Gönüllüler, ofiste kaldıkları süre boyunca onlara yardımcı oluyor ve ayrıca gönüllülerin kendi ülkelerini, kültürlerini tanıtabilecekleri “Tanoda” adlı programa katılıyorlar.

Derneğimizin önemli bir görevi de gönüllünün Erasmus+ programını tanıttığı ve kendi projesinin gönüllülüğünü sunduğu ve kendi kültürünü tattırdığı keşif amaçlı gençlik çalışmasıdır.

Etkinliğin temel amacı, yerel gençlere kültürlerarası deneyimler sağlamak, etkinlikleri çeşitlendirmek, yeni fikirleri dahil etmek ve son fakat en az değil, gönüllü gelişimi sağlamaktır.

Gönüllülerin katılımı ve eğitimi, dernek başkanı tarafından yönetilen dernek için çalışan bir gençlik çalışanının sorumluluğundadır.

Derneğin merkezi, diğer AGH gönüllüleri ve yerel gençlerin, gönüllülerin öğrenme fırsatlarını genişleten ve yerel gençlik programlarını şekillendiren başka bir ortak program düzenlemeleri için bir buluşma yeridir. (örneğin, Çok Kültürlü Günler).

Başvuru nasıl yapılır?

Başvuru için Europass CV ve motivasyon mektubunuzu ingilizce olarak konu başlığına ESC- Macaristan yazarak esc@sorged.org mail adresine göndermeniz gerekiyor.

Son başvuru tarihi 15 Eylül 23:59

Resmi ilan adresine erişmek için tıklayınız

Başvuru yaparken  ingilizce europass cv ve motivasyon mektubu istenmektedir.

Europass CV hakkında videomuzu izlemek için tıklayınız

Motivasyon mektubu ile ilgili videomuzu izlemek için tıklayınız

Europass CV ile ilgili yazımıza erişmek için tıklayınız

Motivasyon mektubu ile ilgili yazımıza erişmek için tıklayınız

Exit mobile version