Site icon Erasmusgram

Macaristan , Kállósemjén : 2 Ay Gönüllülük Projesi

FAALİYET TANIMI

 

Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen ve Avrupa Dayanışma Programı (ESC) çerçevesinde Sorgun Gençlik Derneği tarafından koordine edilen program kapsamında 1 gönüllü Macaristan’daki gönüllülük faaliyetlerine katılacak.

 

15 Haziran-15 Ağustos 2024 tarihleri arasında Macaristan’ın Kállósemjén kentinde gönüllülük faaliyetleri düzenlenecek.

 

Faaliyet alanları: – Yaratıcılık ve kültür – Eğitim ve öğretim – İstihdam ve girişimcilik – Çevre ve doğal koruma – Sağlık ve refah – Beden eğitimi ve spor – Mülteci ve göçmenlerle çalışmak – Sosyal zorluklar – Afet önleme ve kurtarma Ve daha fazlası …

 

Gönüllülük Programının Ayrıntıları

 

Gönüllülük Süreci: Gönüllülük etkinlikleri, 15 Haziran ile 15 Ağustos 2024 tarihleri arasında, toplamda 59 gün sürecek (seyahat süresi hariç).

Gönüllülük Etkinlikleri: Gönüllüler, yerel çocuklar ve gençlerle bir araya gelerek; spor, çevre bilinci, masa oyunları, sağlık ve beslenme, yemek pişirme atölyeleri, programlama ve robotik kodlama gibi çeşitli etkinliklerde aktif rol alacak ve bu etkinliklerin organizasyonuna destek verecek.

 

Seyahat Yardımı: Gönüllüler için Kállósemjén’e yapılacak gidiş-dönüş seyahat masrafları için 275 Euro ödenek sağlanacak.

Konaklama Yardımı: Konaklama, ev sahibi kuruluş tarafından sağlanacak ve konaklama yerinin elektrik, internet, ev eşyaları gibi giderleri de kurum tarafından karşılanacak.

Yemek Yardımı: Gönüllülerin günlük üç öğün yemek giderleri, proje bütçesi tarafından karşılanacak.

 

Cep Harçlığı: Gönüllülere, program süresince toplam 366 Euro olacak şekilde, günlük 6 Euro cep harçlığı verilecek.

Sağlık Sigortası: Gönüllüler, program süresi boyunca özel bir sağlık sigortasından yararlanacak.

 

Vize Yardımı: Gönüllülere vize işlemleri için destek sağlanacak, gerekli sözleşmeler, davetiyeler ve diğer vize belgeleri konusunda yardımcı olunacak ve vize ücreti karşılanacak.

Çalışma Saatleri: Gönüllüler, haftada 35 saat gönüllülük etkinliklerine katılacak ve haftada iki gün izinli olacak.

FAALİYET SIRASINDA EĞİTİM

 

Gönüllülük Faaliyetleri: Gönüllüler çocuklar ve gençlerle gönüllü olarak çalışacaklardır. Gönüllüler spor aktiviteleri, çevre aktiviteleri, masa oyunları, sağlıklı yaşam aktiviteleri, yemek atölyeleri, programlama, robotik kodlama gibi birçok aktivitede görev alacak ve bu aktivitelerin hazırlanmasına yardımcı olacaklar.

 

KATILIMCI PROFİLİ

 

Proje konusuna ilgi duyan, spor yapmaya motive, çevreye ve konulara duyarlı, farklı kültürlere ilgi duyan, yaratıcı, aktif, açık fikirli ve takım çalışmasına açık olmak,

 

Gönüllü olarak çalışabilen ve sorumluluk almaya hazır, eğitime ve yeniliklere açık, menşe ülkesini ve gönderen kurumu en iyi şekilde temsil edebilen, en azından kendini ifade edebilecek kadar İngilizce konuşabilen,

 

Çözüm odaklı ve hoşgörülü olmak, planlı çalışmak ve Erasmus+,ESC’nin tüm kurallarını kabul etmek

 

Detaylar ve başvuru için tıklayınız

 

Erasmusgram WhatsApp Kanalımıza Katılmak için Tıklayınız

 

Erasmusgram Telegram Kanalımıza Katılmak için Tıklayınız
Exit mobile version