Site icon Erasmusgram

Macaristan Eğitim Bursları

Avrupa’da burslu eğitim almak isteyen potansiyel adaylar, Stipendium Hungaricum Burs Programı 2024 kapsamında Macaristan’da eğitim almanın mükemmel fırsatını kaçırmamalıdır.

 

Pecs Üniversitesi Macaristan Bursu, uluslararası öğrenciler için tüm derece seviyeleri için mevcuttur.

 

Lisans derecesi, yüksek lisans derecesi veya doktora derecesi için kaydolabilirsiniz.

 

Program, Macaristan Hükümeti tarafından 2013 yılında başarılı bir şekilde başlatıldığından bu yana sürekli ilerleme kaydetmektedir. Program, öğrencilere kariyer odaklı bilgi ve kendilerini piyasada konumlandırmak için gerekli alanla ilgili becerileri sağlar.

 

Macar hükümeti 2013’ten bu yana Doğu ve Güney Açılış politikalarını izleyerek Macaristan’daki uluslararası öğrenci sayısını artırmayı taahhüt ediyor. Bu sayede Macaristan Avrupa’da bir mükemmeliyet merkezi haline geldi.

 

Macaristan Hükümet Bursu 2024, Macaristan’ın yüksek öğretim kurumlarını, üniversitelerin en iyi öğrencilerini cazip burslar sağlayarak Macaristan’a çekmeye zorlamaktadır. Tamamen finanse edilen bu burs, öğrencilerin Macaristan’a giden yollarını açmalarına yardımcı olan 68 gönderen ortağın katılımını sağladı.

 

Her yıl yüzlerce yabancı öğrenciyi Pecs’e kayıt yaptırmak için bir araya getiriyor. Macaristan, öğrencilere aylık maaş, konaklama ve diğer ödenekler gibi çeşitli avantajlar sağlayarak, birinci sınıf öğrencileri burada toplama yönündeki temel misyonunu gerçekleştirmiştir.

 

Buraya gelen öğrenciler hem farklı bölgelerden gelen insanları hem de yerli vatandaşları tanıma şansına sahip olabiliyor. Macar halkının birbirleriyle nasıl etkileşim kurduğunu ve kişilik özellikleri aracılığıyla kültürlerinin nasıl yansıtıldığını bilecekler.

 

Pecs Üniversitesi Macaristan Bursları 2024, öğrencilerin kariyerlerini büyük bir gururla sürdürmelerine yardımcı olacaktır. Ön bilgilerini geliştirebilecek ve bilgilerinin pratik hayata dönüştürülmesine yardımcı olabileceklerdir.

 

Pecs Üniversitesi burs programı, öğrencilerin akademik ihtiyaçlarını karşılamamakta, aynı zamanda kariyer ön koşullarını da içermektedir. Bu eğitim platformu, öğrencilerin öğrenme ve gelişime pragmatik bir yaklaşımla kariyerlerine doğru ilerlemelerine yardımcı olur.

 

Pecs’ten alınacak derece öğrencinin profesyonel profiline değerli bir katkı olacaktır. Bu programlar sayesinde öğrenciler, uzmanlık alanlarındaki karmaşık bilgilerini uygulayacak şekilde iyi eğitilmiş olurlar.

 

 

Pecs Macaristan Bursunun Faydaları 2024:

Öğrenim ücretinden muafiyet verilecektir.

Lisans veya yüksek lisans düzeyinde bir öğrenciyseniz, lisans veya yüksek lisans derecesinin tamamlanmasına kadar tüm yıl boyunca size 43.700 HUF tutarında aylık harçlık verilecektir.

 

Doktora düzeyinde bir öğrenciyseniz, doktora derecenizi tamamlayana kadar tüm yıl boyunca aylık 140.000 HUF tutarında bir burs alacaksınız.

 

Ya yurda yerleştirme ya da aylık 40.000 HUF konaklama ödeneği ödemesi ile kolaylaştırılabilirsiniz.

Sağlık hizmetleri, 1997 tarihli 80 sayılı Macar mevzuat kanununa göre verilecektir.

65.000 HUF tutarında ek sağlık sigortası yılda bir kişiye verilmektedir.

 

 

Detaylar ve başvuru için tıklayınız

 

Daha fazla fırsata erişmek için Telegram kanalımıza katılabilirsiniz. Katılmak için tıklayınız

Exit mobile version